aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η κάθοδος του Λάζαρου

Ανόρθωση: Η κάθοδος του Λάζαρου

Η κάθοδος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην Κύπρο, μοιάζει με το τέλος ενός πολυετούς σίριαλ. Το 2016 είχε δημοσιοποιηθεί φλερτ του ΑΠΟΕΛ με τον Ελλαδίτη διεθνή, τον Ιανουάριο του 2020 ήταν και πάλι στόχος των γαλαζοκίτρινων της Λευκωσίας, το καλοκαίρι του 2020 ήρθε στη Λεμεσό για να διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Απόλλωνα, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 βρέθηκε κοντά στην Ανόρθωση, αλλά η μετεγγραφή του δεν ολοκληρώθηκε λόγω άρνησης της ομάδας του, του Ατρόμητου.

Σήμερα, αναμένεται στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τη μετεγγραφή του στην «Κυρία». Ήταν ο διακαής πόθος του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος δεν το σκέφθηκε καθόλου όταν έμεινε ελεύθερος. Ο Γεωργιανός τεχνικός είναι πεπεισμένος ότι ο Λάζαρος μπορεί να προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό που λείπει από τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Το ‘χει κάνει κατ’ επανάληψη στις πλείστες ομάδες της καριέρας του. Είναι, άλλωστε, ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες ομάδες του ελλαδικού ποδοσφαίρου, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Αγωνίστηκε επίσης στην Ιταλία για τέσσερα χρόνια (Μπολόνια, Βερόνα, Σαμπντόρια) και στη λήξασα σεζόν, ήταν στον Ατρόμητο Περιστερίου. Διετέλεσε, επίσης, βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το σίγουρο είναι ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει εμπειρίες που άλλοι ποδοσφαιριστές θα χρειάζονται τρεις… καριέρες.

Ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Χριστοδουλόπουλο υπάρχει συμφωνία σε όλους τους όρους που προνοούνται σε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας και με την άφιξη του στην Κύπρο θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά και θα πέσουν οι υπογραφές. Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν ότι οι ετήσιες απολαβές του Χριστοδουλόπουλου στην Ανόρθωση θα φτάνουν τις 200.000 ευρώ. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός διαβεβαίωσε τους ανθρώπους της «Κυρίας» ότι είναι σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια των επαφών είπε χαριτολογώντας στους παράγοντες της: «Ξέρω καλύτερα το σώμα μου από κάθε άλλον. Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο που θα μου προτείνετε ανανέωση συμβολαίου μην παραξενευτείτε όταν θα σας κάνω τον δύσκολο».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν θα είναι η τελευταία προσθήκη στη μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης. Θα πρέπει να αντικατασταθεί ο Νταουσβίλι που αποχώρησε, ενώ «ζωντανό» παραμένει το ενδιαφέρον για τον Γεωργιανό Βαλέριαν Κβίλια. Ψηλά στη μετεγγραφική λίστα των κυανόλευκων είναι ο Πάουλους Αραγιούρι για τη θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της ομάδας της Αμμοχώστου. Η απάντησή του αναμένεται με αγωνία και όλοι προσδοκούν να είναι θετική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ