aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η «καταιγίδα» την έβγαλε πιο ισχυρή

Ανόρθωση: Η «καταιγίδα» την έβγαλε πιο ισχυρή

Αμάν γκολάρα ο Λάζαρος! Με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ από τη μέση του γηπέδου (27’), ο Χριστοδουλόπουλος οδήγησε την Ανόρθωση στη νίκη επί της Γάνδης στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Κόνφερενς Λιγκ. Ιστορική νίκη για την ομάδα της Αμμοχώστου αφού έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που την πέτυχε στη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Μάλιστα, η χθεσινή επιτυχία της Ανόρθωση είναι σημαντική, καθώς την κρατάει στο κόλπο της πρόκρισης. Συγκεκριμένα, με νίκη επί της Παρτίζαν (που έχασε από την Φλόρα) την τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι και να μην κερδίσει η εσθονική ομάδα την Γάνδη εκτός έδρας, τερματίζει στη δεύτερη θέση. Τότε θα κληθεί να παίξει σε αγώνες μπαράζ με μια από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με φόντο την παρουσία της στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Παράλληλα, με την πρώτη νίκη της στον όμιλο, η Ανόρθωση θα καρπωθεί το σημαντικό ποσό των €500.000! Η ομάδα του Κετσπάγια άφησε πίσω της αμέσως την ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά και την «καταιγίδα» που ακολούθησε. Θα θελήσει με αυτή τη νίκη να βρει την ηρεμία της και να κοιτάξει μπροστά, αφού ακολουθεί τη Δευτέρα το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Η Κυπελλούχος Κύπρου, πέρα από το εξαιρετικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου, που θα παίζει συνεχώς στα στιγμιότυπα της 5ης αγωνιστικής από την ΟΥΕΦΑ, θα έχει να λέει και για το μηδέν παθητικό. Πρώτη φορά διατήρησε ανέπαφη την εστία της στον όμιλο. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ανασταλτικά και δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της, πρωτοπόρο του ομίλου, να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις και να βάλει δύσκολα για τον Τζουρ. Οι παίκτες του Κετσπάγια έδειξαν αποφασιστικοί από το ξεκίνημα, φωνάζοντας πως θα είναι η βραδιά τους. Έτρεξαν πολύ, ήταν πειθαρχημένοι, σπάνια έχαναν μονομαχία και το γκολ του Χριστοδουλόπουλου από τη μέση του γηπέδου στο 27’, έδωσε φτερά στα πόδια τους. Το πίστεψαν ακόμη περισσότερο και πέτυχαν σπουδαία νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο και κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του ομίλου.

Ζητούμενο για την ομάδα της Αμμοχώστου είναι η διάρκεια και η σταθερότητα στην απόδοσή της. Δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει σπουδαίες νίκες όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά επιβάλλεται να βρει λύσεις ώστε να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην πορεία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ