aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η «φιλοξενία» των Τούρκων και οι απειλές ότι θα κόψουν κεφάλια

Ανόρθωση: Η «φιλοξενία» των Τούρκων και οι απειλές ότι θα κόψουν κεφάλια

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια η Ανόρθωση έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της, ταπεινώνοντας την Τραπζονσπόρ και πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις αναμετρήσεις με τους Τούρκους χαρακτηρίζουν την πρόκριση στην Τουρκία ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας τους, έστω και αν αρκετοί από αυτούς αγωνίστηκαν σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όλοι θα θυμούνται την πολύ εχθρική ατμόσφαιρα που αντιμετώπισαν από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους στην Τραπεζούντα, σε μια προσπάθεια των Τούρκων για ψυχολογικό πόλεμο. Η… φιλοξενία των οπαδών της τουρκικής ομάδας ήταν ενδεικτική του τι θα αντιμετώπιζε η Ανόρθωση και στο παιχνίδι. Κατά την άφιξη της η αποστολή της Ανόρθωσης στο αεροδρόμιο είχε υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία. Ένας προς ένας οι 150 που ταξίδεψαν στην Τραπεζούντα έβγαζαν τα παπούτσια τους (μπροστά στις κάμερες παρακαλώ) για έλεγχο. Δεν χαρίστηκαν ούτε στους δύο βουλευτές που είχαν πάει στην Τουρκία, Ζαχαρία Κουλία και Γιώργο Γεωργίου, αλλά ούτε στον ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση στον οποίο υπέδειξαν να βγάλει και τις κάλτσες… Ταλαιπωρία υπήρξε και κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων.

Διαβάστε επίσης: Έπος Τραπεζούντας: Όταν οι Τούρκοι πρόσφεραν «καυτές» λύκαινες στους ρεφ!

Την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, καθώς οι παίκτες της «Κυρίας» ετοιμάζονταν να μπουν στο λεωφορείο για να πάνε στο γήπεδο για προπόνηση. Γύρω στους 500 φανατικούς οπαδούς της τουρκικής ομάδας συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια και αφού έσπασαν έναν από τους τρεις κλοιούς που σχημάτισε η Αστυνομία βρέθηκαν κοντά στο λεωφορείο, άρχισαν να βρίζουν τους παίκτες της ομάδας και φώναζαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι τουρκική» και η «Κύπρος είναι πατρίδα των Τούρκων» Επίσης, κρατούσαν πλακάτ με τον χάρτη της Κύπρου και σημαίες του ψευδοκράτους, καθώς και στεφάνι με το σήμα των γκρίζων λύκων, συμβολίζοντας την κηδεία της Ανόρθωσης.

Διαβάστε επίσης: Παν.Συ.Φι: «Η ανορθωσιάτικη μαγκιά έστειλε τους Τούρκους στο καναβάτσο»

Αποκορύφωμα της προκλητικότητας και με την ανοχή της αστυνομικής δύναμής, συνέχιζαν να βρίζουν τους παίκτες της Ανόρθωσης, ενώ έκαναν χαρακτηριστικές κινήσεις προς τους κυανόλευκους, βάζοντας το χέρι στο λαιμό τους, απειλώντας τους ουσιαστικά ότι θα τους κόψουν τα κεφάλια. Λόγω των επεισοδίων, η ομάδα της Ανόρθωσης καθυστέρησε να μεταβεί στο γήπεδο για προπόνησης. Με τη λήξη της προπόνησης και ενώ οι Κύπριοι αθλητικοί συντάκτες που συνόδευαν την αποστολή της Ανόρθωσης βγήκαν έξω από το στάδιο και προσπαθούσαν να μπουν στο ταξί για να επιστρέψουν στο ξενοδοχεία, προπηλακίστηκαν από 50 νεαρούς Τούρκους, οι οποίο απέτρεπαν τους ταξιτζήδες να τους μεταφέρουν, ενώ παρόντες αστυνομικού τούς έβλεπαν και χαμογελούσαν. Τελικά, επενέβησαν δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι οι οποίοι σταμάτησαν έναν ταξί και μπόρεσαν οι δημοσιογράφοι μας να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο. Επίσης, να σημειωθεί ότι ομάδες νεαρών στρατοπέδευσαν έξω από το ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της Ανόρθωσης κρατώντας σημαίες του ψευδοκράτους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ