aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η εξήγηση στο νέο «πείραμα» του Μίλανιτς

Ανόρθωση: Η εξήγηση στο νέο «πείραμα» του Μίλανιτς

«Σήμερα δοκίμασα κάτι που δεν το είχαμε δουλέψει προηγουμένως. Το περίμενα ότι θα είχαμε κάποια προβλήματα γιατί δεν είχαμε δουλέψει αυτό τον σχηματισμό», δήλωσε ο Ντάρκο Μίλανιτς μετά το τέλος του νικηφόρου (2-0) επί της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος».

Ο Σλοβένος δεν διευκρίνισε σε τι αναφερόταν, όμως εικάζεται πως εννοούσε την επιλογή σχηματισμού 4-3-3 χωρίς επιτελικό μέσο, σε αντίθεση με το 4-2-3-1 χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας.

Η επιλογή να μείνει εκτός αρχικών επιλογών του 54χρονου τεχνικού ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν έγινε τυχαία. Ο έμπειρος Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός αποβλήθηκε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη και θα χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό (εκτός έδρας) και τον ΑΠΟΕΛ (εντός έδρας). Η ομάδα της Αμμοχώστου είναι σε αναζήτηση επιτελικού μέσου, όμως για την ώρα ο Μίλανιτς ψάχνει εναλλακτικές μέσα από τις διαθέσιμες επιλογές.

Έτσι, επέλεξε να παρατάξει τριάδα με τους Αρτυματά, Σαμπό και Πάντσεον στη μεσαία γραμμή. Ο αρχηγός της «Κυρίας» είχε ρόλο «κόφτη», με τους δύο νεοφερμένους ποδοσφαιριστές να επωμίζονται πιο δημιουργικό ρόλο. Το πλάνο του Μίλανιτς δεν λειτούργησε καλά, κάτι άλλωστε που παραδέχθηκε και ο Σλοβένος προπονητής με την υποσημείωση πως ήταν κάτι πρωτοφανές στους ποδοσφαιριστές. Το ερχόμενο Σάββατο (20/8), στο φιλικό με την Πάφος FC, θα φανεί εάν η τεχνική ηγεσία θα επιμείνει σε αυτή την τριάδα ή θα δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ