aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η εξεύρεση γκολτζήδων είναι επιτακτική ανάγκη

Ανόρθωση: Η εξεύρεση γκολτζήδων είναι επιτακτική ανάγκη

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι αριθμοί καταδεικνύουν ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ανόρθωση οπισθοχώρησε στη μάχη του πρωταθλήματος ήταν και η αδυναμία στο σκοράρισμα. Η «Κυρία» δεν είχε το εύκολο γκολ, παρά το γεγονός ότι δημιουργούσε ευκαιρίες και προϋποθέσεις, ενώ αντιθέτως με… μυρωδιά ευκαιρίας οι αντίπαλοί της κατάφερναν να σκοράρουν.

Η αλήθεια είναι ότι παραδοσιακά, η ομάδα της Αμμοχώστου, δυσκολευόταν με το γκολ. Το επιβεβαιώνουν οι σχετικοί πίνακες της βαθμολογίας την τελευταία δεκαετία. Η καλύτερη επίδοση σημειώθηκε τη σεζόν 2012-13 με 60 τέρματα σε 32 αγώνες, ενώ πολύ καλό ήταν και το ποσοστό (44 γκολ σε 23 αγώνες) της σεζόν 2019-20 που ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω του κορωνοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι στη λήξασα σεζόν, οι κυανόλευκοι πέτυχαν λιγότερα τέρματα (42) σε 34 ματς, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχαν περισσότερα γκολ με 11 ματς λιγότερα! Για να βρούμε παρόμοιο ποσοστό σκοραρίσματος πρέπει να πάμε στη σεζόν 2017-18 (42 γκολ σε 32 ματς όταν είχαν αφαιρεθεί 9 βαθμοί λόγω της υπόθεσης Ουζόχο), ενώ η τελευταία χειρότερη επίδοση σκοραρίσματος ήταν πριν έντεκα σεζόν με την φτωχική συγκομιδή των 36 τερμάτων σε 32 ματς.

Συμπέρασμα; Η Ανόρθωση θα αναζητήσει καλύτερη σχέση με τα δίχτυα για να υλοποιήσει τους ψηλούς της στόχους. Ο Κβιλιτάια με 14 γκολ και ο Οκριασβίλι με 9 πέτυχαν περισσότερα από τα μισά της τέρματα στην περίοδο που έληξε. Κι όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το κεφάλαιο αυτό ενδέχεται να είναι και ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος δείχνει ότι δεν έχει πεισθεί από τον αναπληρωματικό φορ (τον Μανιά, ο οποίος πέτυχε 4 τέρματα) και οι αλλαγές αναμένονται σαρωτικές.

Από τους πλάγιους επιθετικούς μόνο ο Καλτσάς είναι σταθερή αξία (πέτυχε 4 γκολ), ο Χριστοφή (τελειώνει το συμβόλαιο του) δεν σκόραρε σε κανένα ματς, ενώ ο Ελουντού (έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει) σκόραρε μόλις μια φορά. Με αυτά τα δεδομένα, η εξεύρεση ικανών γκολτζήδων μοιάζει επιτακτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ