aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση: Η έκτη απόπειρα να είναι ιστορική

Aνόρθωση: Η έκτη απόπειρα να είναι ιστορική

Εννέα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία πρόκριση της Ανόρθωσης σε προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τελευταία φορά που η «Κυρία» κατάφερε να υπερκεράσει εμπόδιο ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν τη σεζόν 2012-13. Συγκεκριμένα, είχε αποκλείσει την Λεβάντια σε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολούθησαν οι αποκλεισμοί από τις Ντίλα Γκόρι το 2012 (1-0, 0-3), Γκέφλε το 2013 (3-0, 0-4), Λάτσι το 2018 (2-1, 1-0), Βασιλεία το 2020 (2-3) και Ραπίντ το 2021 (0-3, 2-1). Στην ομάδα της Αμμοχώστου αισιοδοξούν ότι κόντρα η έκτη απόπειρα θα είναι επιτυχημένη και ιστορική, αφού εάν περάσει το εμπόδιο της Χάποελ Μπερ Σεβά θα επιστρέψει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια.

Μετά από δεύτερες σκέψεις αναβλήθηκε ο αγώνας της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΠΑΕΕΚ, ως εκ τούτου η προσοχή είναι απόλυτα στραμμένη στις αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς. Με οδηγό την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στη Ραπίντ η Ανόρθωση θα ταξιδέψει στο Ισραήλ με στόχο το αποτέλεσμα που θα της ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης.

Η λογική λέει πως το πλάνο του Γεωργιανού προπονητή δεν θα αλλάξει, τόσο σε σχήμα όσο και σε πρόσωπα. Η είσοδος στην ενδεκάδα των Ρισβάνη, Αμπαρτζουμιάν, Πόποβιτς και Ντέλετιτς μεταμόρφωσαν τους κυπελλούχους και το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα διατηρηθεί η ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Ραπίντ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ