aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η δίψα για διάκριση ανέβηκε «σκαλοπάτια»

Ανόρθωση: Η δίψα για διάκριση ανέβηκε «σκαλοπάτια»

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, έχει αρχίσει για την Ανόρθωση. Δύο 24ωρα (και κάτι) απομένουν για την αναμέτρηση στο Ισραήλ με τη Χάποελ Μπερ Σεβά και οι κυανόλευκοι ανεβάζουν ρυθμό για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι. Η δίψα για τη διάκριση είναι μεγάλη κι επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε -τελικά- τη συγκατάθεσή του για την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΠΑΕΕΚ.

Λόγω των ισχυρών δεσμών και των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο σωματεία, η ομάδα της Κερύνειας δεν υποστήριξε απλά το αίτημα των Αμμοχωστιανών, αλλά τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Έτσι οι δύο ομάδες θα τα πουν σε ημερομηνία που θα οριστεί αργότερα (και όχι την Κυριακή 22 Αυγούστου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο), ενώ η «Κυρία» θα μπει στο νέο πρωτάθλημα, τρεις εβδομάδες αργότερα, το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τη Δόξα στο Μακάρειο.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήθελε η ομάδα του να παίξει την Κυριακή με την ΠΑΕΕΚ για να είναι «ζεστή» ενόψει του επαναληπτικού με τους Ισραηλινούς. Έγιναν, όμως, δεύτερες σκέψεις και υπό τον φόβο απωλειών, υποβλήθηκε το αίτημα για αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας.

Η Χάποελ Μπερ Σέβα έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο του Γεωργιανού τεχνικού. Στον επαναληπτικό του Κόνφερενς Λιγκ απέναντι στην πολωνική Σλασκ (4-0), όλα ήρθαν βολικά για την ομάδα του Ρόνι Λέβι, η οποία πήρε σκορ πρόκρισης σε επτά λεπτά! Κι όχι μόνο το διαχειρίστηκε σωστά, αλλά έφτασε σε «τεσσάρα» που ενθουσίασε τους οπαδούς της. Πρώτο ζητούμενο, λοιπόν, για την Ανόρθωση είναι να μην αφήσει τους Ισραηλινούς να κάνουν το παιχνίδι τους.

Κι από κει και πέρα, να παρουσιαστεί με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος που αντιμετώπισε την Ραπίντ Βιέννης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η «Κυρία» θαυμάστηκε κόντρα στους Αυστριακούς για το ποιοτικό της παιχνίδι που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σωρεία καλών ευκαιριών που θα μπορούσαν να φέρουν την ανατροπή (του 3-0 στη Βιέννη) που πριν το ματς έμοιαζε με βουνοκορφή των Άλπεων. Ποδοσφαιριστές όπως οι Πόποβιτς και Ντέλετιτς που ήταν στην αρχική ενδεκάδα, προσέφεραν την απαραίτητη ποιότητα για να παρουσιαστεί μια… άλλη ομάδα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα.

Μία τέτοια εικόνα θέλουν να δουν οι οπαδοί της Ανόρθωσης και στο Στάδιο «Τότο Τέρνερ» για να μπουν οι βάσεις διεκδίκησης της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Ακόμη κι ο Μπουσουλάζιτς που δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα ματς της τρέχουσας περιόδου ενδέχεται να είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τον Νίκα Κατσαράβα, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από τον σοβαρό τραυματισμό του πριν από οκτώ μήνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ