aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η διαδρομή που έγινε κακή συνήθεια

Ανόρθωση: Η διαδρομή που έγινε κακή συνήθεια

Με καρδιογράφημα μοιάζει η πορεία της Ανόρθωσης στη φετινή σεζόν. Η διαδρομή, κόλαση – παράδεισος και αντίστροφα, έγινε κακή συνήθεια για την ομάδα της Αμμοχώστου με αποτέλεσμα να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Η ιστορική νίκη επί της Γάνδης επανέφερε την ηρεμία στο «στρατόπεδο» των κυανόλευκων, ενίσχυσε το ταμείο κατά 500.000 ευρώ και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και τα όσα ακολούθησαν.

Η πρώτη επιτυχία κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ επιτρέπει στην «Κυρία» να κάνει όνειρα πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης. Το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα παίξει τα ρέστα της στο Μπέογκραντ, όπου θα κυνηγήσει νίκη επί της Παρτιζάν για να βρεθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου, με την προϋπόθεση πως η Γάνδη δεν θα πέσει «θύμα» έκπληξης από τη Φλόρα στο Βέλγιο στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Όπως και το 2008 -στην παρθενική παρουσία κυπριακής ομάδας σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ- η Ανόρθωση είναι ζωντανή στη διεκδίκηση πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Τότε ηττήθηκε 1-0 από τον Παναθηναϊκό και παρά την εντυπωσιακή πορεία της έμεινε τελευταία στον όμιλο με έξι βαθμούς.

Όσο ευεργετική αποδεικνύεται η ικανότητα της Ανόρθωσης να πετυχαίνει σπουδαίες νίκες, όπως αυτές επί του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας και της Γάνδης όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, άλλο τόσο καταστροφική είναι η αδυναμία της να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Οι περιστασιακές επιτυχίες κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όμως για να επιτευχθεί ο πρωταρχικός (σύμφωνα με τον Κετσπάγια) στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια. Οι πέντε ήττες σε εννέα αγώνες και οι μόλις 12 βαθμοί συγκομιδή αφήνουν την προσφυγική ομάδα στην 9η θέση της βαθμολογίας. Η «Κυρία» υποδέχεται αύριο τον Απόλλωνα με το πόδι στο γκάζι και την ψυχολογία στα ύψη. Το ντέρμπι κρίνεται κομβικό για τη μετέπειτα πορεία της στο πρωτάθλημα, καθώς στο ενδεχόμενο ήττας θα μείνει 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια επανήλθε ο Νίκα Κατσαράβα και εναπόκειται στην τεχνική ηγεσία εάν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Καλύτερα αισθάνεται ο Κώστας Αρτυματάς, όμως η σημερινή μέρα θα καθορίσει την παρουσία του στο ντέρμπι της Δευτέρας. Δεν υπολογίζονται οι Νινούα (τραυματίας) και Λάφερτι (τέθηκε εκτός ομάδας), ενώ οι Αβραάμ και Αντωνιάδης δεν έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ