aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η χειρότερη από τις οκτώ με Κετσπάγια!

Ανόρθωση: Η χειρότερη από τις οκτώ με Κετσπάγια!

Το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια, και στις δύο θητείες του Γεωργιανού προπονητή, πραγματοποιεί η Ανόρθωση. Η συγκομιδή των τριών βαθμών στα τρία πρώτα παιχνίδια της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου είναι η πιο χαμηλή για την ομάδα της Αμμοχώστου στις οκτώ σεζόν που είχε στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας τον Κετσπάγια. Μια φορά (2008-09) είχε το απόλυτο των εννέα βαθμών, τέσσερις φορές (2004-05, 2007-08, 2019-20, 2020-21) μάζεψε εφτά βαθμούς, μια φορά (2005-06) πέντε βαθμούς, ενώ η χειρότερη συγκομιδή πριν τη φετινή καταγράφηκε τη σεζόν 2006-07 με τέσσερις βαθμούς στις πρώτες τρεις αναμετρήσεις.

Η «Κυρία» πλήρωσε το δεκάλεπτο μπλακ άουτ στο Τσίρειο και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας, ηττήθηκε με 3-2 από τον Άρη. Όπως και πέρυσι η «Κυρία»… ζαλίζεται μόλις απομακρυνθεί από την έδρα της και μετρά ήδη έξι χαμένους βαθμούς μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ανασταλτική λειτουργία των κυανόλευκων έμπαζε από παντού. Κορέια, Ρισβάνης και Αραγιούρι πήραν ανεξεταστέο βαθμό, το «πείραμα» με τον Κορρέα δεξί μπακ αποδείχθηκε (ξανά) λανθασμένο, ενώ ο Νινούα δεν ανταποκρίθηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο Καλτσάς στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε ότι αδίκως δεν βρίσκεται στις αρχικές επιλογές του προπονητή του. Ο Ελλαδίτης πέτυχε ένα τέρμα, έχασε μια κλασική ευκαιρία και ήταν ο δημιουργός των δύο πιο κλασικών φάσεων της Ανόρθωσης για να ισοφαρίσει, με τους Αραγιούρι και Ρισβάνη να μην ευστοχούν.

Στο «Αντώνης Καράς» είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν σελίδα, καθώς ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας της Πέμπτης με τη Γάνδη στο Βέλγιο, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και την ερχόμενη Δευτέρα το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής του Αμπαρτζουμιάν, με τον Μιχάλη Ιωάννου να τίθεται και πάλι στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο νεαρός μέσος ταλαιπωρήθηκε από ίωση και γι’ αυτό έμεινε εκτός αποστολής στον αγώνα με τον Άρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ