aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η άμυνα βγήκε στον αφρό

Ανόρθωση: Η άμυνα βγήκε στον αφρό

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Υπό τις περιστάσεις, το τέλος ήταν καλό για την Ανόρθωση στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Coca-Cola. Θα πάει στον επαναληπτικό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με το προβάδισμα της νίκης, έστω και με το «στενό» 1-0. Με τη σημείωση ότι στον θεσμό του Κυπέλλου είναι το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα γκολ διαφορά. Ένα γρήγορο φλας μπακ στην προχθεσινή αναμέτρηση θα καταδείξει ότι οι κυανόλευκοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια κι είχαν περίσσιο πάθος, όπως είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια, είχαν ομαδικό πνεύμα, όπως είπε ο Άντερσον Κορέια, κι αμύνθηκαν σωστά, όπως επισήμανε ο Γκιόργκι Λόρια. Όλα αυτά, ιδιαίτερα από το 53’ και μετά όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Νταουσβίλι.

Προηγουμένως, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν οποιαδήποτε προβλήματα από την (μεγαλύτερη) κατοχή της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, αλλά μάλλον το 1-0 αδικούσε τους γηπεδούχους. Ας μην ξεχνάμε ότι είχαν δοκάρι στην εκπνοή με τον Κβιλιτάια, ενώ προηγουμένως ακούστηκαν παράπονα επειδή σφυρίχτηκε παράβαση σε μια φάση που εξελίχθηκε σε γκολ, ενώ μπορούσε να συνεχιστεί και να ελεγχθεί από τo VAR. Κι όλα αυτά ενώ ο αντίπαλος δεν είχε καταγράψει ούτε μία τελική προσπάθεια στην εστία του Λόρια.

Η αποβολή του «Μπούμπα» ήταν το βαρόμετρο της αναμέτρησης. Εν ριπή οφθαλμού, ο Κετσπάγια υποχρεώθηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και «θυσιάστηκαν» ο πιο δημιουργικός παίκτης του γηπέδου, ο Ντορ Μίχα, και ο Κβιλιτάια που απειλούσε κι έδινε ανάσες με το εκτόπισμά του. Στο τελευταίο σαραντάλεπτο οι κυανόλευκοι αμύνθηκαν κι έδωσαν χώρο στον αντίπαλο. Κι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο αμύνονταν κι έδιναν χώρο.

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό για τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας να δημιουργήσουν ευκαιρίες, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν λόγω της συνοχής στην αμυντική συμπεριφορά και σε 2-3 καλές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Λόρια. Για το πάθος του και τις λύσεις που έδωσε με τις αποκρούσεις του κέρδισε βαθμούς στους φίλους της Ανόρθωσης ο Παύλος Κορέα που ήταν ενδεκαδάτος για πρώτη φορά σε «καυτό» ματς. Πολλές λύσεις έδωσαν και οι άλλοι δύο στόπερ, ο Βργκοτς και ο Ρισβάνης, όπως επίσης και ο Κώστας Αρτυματάς που περιόρισε τη δραστηριότητα του Ζαχίντ.

Το έκτο γκολ του Καλτσά στην τρέχουσα περίοδο (μετρά τέσσερα στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο) δεν σημαίνει και πολλά πράγματα για την τελική έκβαση της πρόκρισης, σύμφωνα με τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα αλλά δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί. O ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεωργιανός τεχνικός δίνοντας ραντεβού κυπέλλου σε μια εβδομάδα στο ΓΣΠ. Ενδιάμεσα, υπάρχει ο αγώνας πρωταθλήματος με την Ομόνοια, όπου ισχυρό κίνητρο είναι το γόητρο και η προετοιμασία (με όποιον τρόπο κι αν εκφραστεί) για το κύπελλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ