aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Η… άλωση του «Παρτιζάνα»

Ανόρθωση: Η… άλωση του «Παρτιζάνα»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ

Κουβαλώντας στις αποσκευές περίσσια αυτοπεποίθηση, η Ανόρθωση στρατοπεδεύει σήμερα στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο στην τελευταία (και κρίσιμη) αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ: Να κερδίσει την Παρτίζαν και εάν η Γάνδη, την ίδια ώρα, δεν πέσει «θύμα» έκπληξης από τη Φλόρα στο Βέλγιο, να… απογειωθεί στα μπαράζ, διεκδικώντας θέση στους «16» της νεοσύστατης διοργάνωσης κόντρα σε με μια από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Ανόρθωση γνωρίζουν πως μόνο εύκολη δεν είναι αποστολή τους στον αυριανό τελικό που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Παρτιζάνα» (19:45, Cytavision3). Ωστόσο, το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια απέδειξε ότι στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο, κάτι που έπραξε προσφάτως, καταβάλλοντας την αντίσταση της Γάνδης,  παραμένοντας στο κόλπο της πρόκρισης. «Πρέπει να ματώσουμε, να τα δώσουμε όλα, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι», είναι παρεμπιπτόντως το διαυγές μήνυμα που βγαίνει από τα ενδότερα της «Κυρίας», η οποία έχει το ευρωπαϊκό DNA για να κάνει την υπέρβαση, επιστρέφοντας τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κύπρο, γεμάτη περηφάνια.

Είπαμε, όμως: Η επικείμενη αντίπαλος δεν αστειεύεται, ιδιαίτερα αγωνιζόμενη στο «Παρτιζάνα», το οποίο έχει μετατρέψει σε «κάστρο». Ενδεικτικό είναι το στατιστικό στοιχείο που λέει πως μετά την ήττα πριν από δύο χρόνια απέναντι στη Νάπρεντακ (2-3), άλλαξε ταχύτητα. Συγκεκριμένα, κατά τα τελευταία 46 επίσημα ματς μετρά 41 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα, κάτι που αντικατοπτρίζει πάρα πολλά για τη δυναμική της αγωνιζόμενη εντός έδρας. Σε όλη αυτήν την ιστορία, ωστόσο, υπάρχει και ένα θετικό για την Ανόρθωση. Ποιο; Το σύνολο που… έκλεισε το «σπίτι» της δεν είναι άλλο από αυτό της Γάνδης, ομάδα που κέρδισε η «Κυρία» πριν από δύο εβδομάδες με 1-0. Επομένως, από τη στιγμή που οι Βέλγοι τα κατάφεραν, γιατί όχι και η Ανόρθωση;

Την τιτάνια προσπάθεια που θα καταβάλει η ομάδα του Κετσπάγια, θα στηρίξουν 700 οπαδοί της, οι οποίοι φρόντισαν να εξαντλήσουν σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν. Προσδοκούν, με τη σειρά τους, ότι θα δουν τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται συγκεντρωμένα, θα μειώσουν τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους και πρωτίστως, θα αποφύγουν τα αβίαστα λάθη, ιδιαίτερα στην άμυνα. Κάτι που είχε πληρώσει η Ανόρθωση και στο παιχνίδι που διεξήχθη στο ΓΣΠ απέναντι στην επικείμενη αντίπαλο (0-2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ