aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: H ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή δεν καθορίζει την καριέρα του

Ανόρθωση: H ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή δεν καθορίζει την καριέρα του

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ποδοσφαιρική ζυγαριά για να μετράει πόσα… κιλά μπάλας ξέρει ένας ποδοσφαιριστής δεν υπάρχει, όμως εάν υπήρχε ο Τορνίκε Οκριασβίλι πολύ πιθανόν να ήταν στην πρώτη θέση από ολόκληρο το ρόστερ της Ανόρθωσης. Η τεχνική κατάρτιση του Γεωργιανού εξτρέμ ξεχειλίζει, η ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός είναι δεδομένη, όπως και το πόσο καθοριστικός ήταν σε παιχνίδια της «Κυρίας».

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή δεν καθορίζει και το πόσο μεγάλη καριέρα θα κάνει. O 28χρονος εξτρέμ σε διάστημα λίγων ημερών υπέπεσε σε δύο λάθη που στοίχισαν στην Ανόρθωση. Στο ματς με τον Απόλλωνα έκανε υπερπροσπάθεια στο 76’ για να παίξει άμυνα, κέρδισε την μπάλα με ωραία τάκλιν, όμως στη συνέχεια «πούλησε» την μπάλα πασάροντας άθελά του στον Λάρσον με τον Απόλλωνα πετυχαίνει το 3-1 στην εξέλιξη της φάσης.

Το «σφάλμα» του ήταν ακόμη μεγαλύτερο στη Βασιλεία. Με την Ανόρθωση πίσω στο σκορ (3-1) και διάθεση να παίξει τα ρέστα της για ανατροπή του αγώνα έκανε «θέατρο» στην αντίπαλη περιοχή για να εκμαιεύσει  πέναλτι και ενώ ήταν ήδη χρεωμένος με κίτρινη κάρτα. Ο Ρουμάνος διαιτητής δεν του χαρίστηκε, τον έστειλε με δεύτερη κίτρινη στα αποδυτήρια και η Ανόρθωση έμεινε με παίκτη λιγότερο να παλεύει για το «θαύμα».

Οι απερίσκεπτες ενέργειες του Οκριασβίλι στοιχίζουν στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που δεν διακρίνεται για την σταθερότητα στην απόδοσή του και στην Ανόρθωση. Κανείς δεν αμφισβητεί τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Γεωργιανού, όμως επιβάλλεται να πάρει μαθήματα από τα παθήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ