aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Γρίφος» για το κέντρο της άμυνας

Ανόρθωση: «Γρίφος» για το κέντρο της άμυνας

Οι βασικές επιλογές που έχει η Ανόρθωση στο κέντρο της άμυνας είναι οι Πάουλους Αραγιούρι και Σπύρος Ρισβάνης. Δεν είναι μυστικό ότι τόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια όσο και πολλοί οπαδοί των κυανόλευκων περίμεναν πολύ περισσότερα και από τους δύο. Κι αυτό διότι σε αρκετές περιπτώσεις «εκτέθηκαν» από τους αντιπάλους τους.

Από ‘κει και πέρα, ο Παύλος Κορρέα ήταν ο MVP της περσινής κατάκτησης του κυπέλλου, αλλά έχασε πόντους στην τρέχουσα περίοδο, αφού χρησιμοποιήθηκε και ως δεξί μπακ. Ο Μάριος Αντωνιάδης χρησιμοποιήθηκε στο ξεκίνημα ως βασικός και πήρε ενενηντάλεπτα σε αγώνες που δεν στέφθηκαν με επιτυχία (κόντρα στην ΑΕΛ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και την ΠΑΕΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»), αλλά ήταν «παρών» στις δύο τελευταίες νίκες εκτός έδρας απέναντι στον Εθνικό Άχνας και την ΠΑΕΕΚ. Στο παρελθόν, ο Κωστάκης Αρτυματάς ήταν πιθανή επιλογή ή καλύτερα λύση ανάγκης για τα μετόσπισθεν, αλλά πλέον είναι τόσο απαραίτητος στη μεσαία γραμμή που δύσκολα θα… μετατοπιστεί.

Με αυτά τα δεδομένα είναι απόλυτα φυσιολογικός ο προβληματισμός του Τιμούρ Κετσπάγια για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Δημήτρης Χριστοφόρου, όταν ρωτήθηκε αν η Ανόρθωση θα κινηθεί για άλλο κεντρικό αμυντικό, δεν ήταν διαφωτιστικός: «Τη δεδομένη, αυτό που είναι σε εξέλιξη είναι η απόκτηση ενός μέσου ποδοσφαιριστή. Δεν έχει παρθεί απόφαση για να γίνει κάποια άλλη κίνηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ