aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση για Βρυωνίδη: «Δεν θα αποδεχθούμε ό,τι αποφασίζεται πίσω από κλειστές πόρτες»

Ανόρθωση για Βρυωνίδη: «Δεν θα αποδεχθούμε ό,τι αποφασίζεται πίσω από κλειστές πόρτες»

Αλλοπρόσαλλες, προβληματικές, ατεκμηρίωτες, επιφανειακές και ανακόλουθες χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή η Ανόρθωση. Σε ανακοίνωσή της η ομάδα της Αμμοχώστου αφήνει υπονοούμενα για τις ποινές που επιβάλλει ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης, με αφορμή την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και της Ανόρθωσης.

Η σχετική ανακοίνωση

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου επιθυμεί να τοποθετηθεί σχετικά με την ποινή που της έχει επιβληθεί από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ Αριστοτέλη Βρυωνίδη στις 7/12/2022 και αφορά απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της ομάδας για μια αγωνιστική.

Πριν από οτιδήποτε άλλο η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ξεκαθαρίζει χωρίς δισταγμό ότι τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ Λεμεσού στο Τσίρειο Στάδιο στις 27/11/2022 είναι καταδικαστέα. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας. Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας των στιγμών η Ανόρθωσις δεν θα κρυφτεί πίσω από κανένα δάκτυλο αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί. Την ίδια ώρα όμως θα πρέπει όλες οι πλευρές να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό ότι αυτές οι συμπεριφορές μόνο ζημιά προκαλούν στην ομάδα. Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Ανόρθωσις έχει ήδη κληθεί να καταβάλει ένα πολύ σημαντικό ποσό σε πρόστιμα και αποκατάσταση ζημιών σε στάδια. Αυτή η κατάσταση μόνο θλίψη και προβληματισμό προκαλεί.

Την ίδια ώρα που η Ανόρθωσις αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες με θάρρος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν μπορεί να μην σημειώσει ότι για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες εμπαιγμού από τον Αθλητικό Δικαστή με τις αλλοπρόσαλλες, προβληματικές, ατεκμηρίωτες, επιφανειακές και ανακόλουθες αποφάσεις που λαμβάνει. Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου κάνει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ίχνος διάθεσης να παραμείνει σιωπηλή και με σκυμμένο το κεφάλι να αποδέχεται ο,τι αποφασίζεται, με τον τρόπο που αποφασίζεται για τους λόγους που αποφασίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Σε πρόσφατο αγώνα του πρωταθλήματος είδαμε οπαδούς συγκεκριμένων ομάδων να παίζουν ξύλο στον αγωνιστικό χώρο και ως δια μαγείας ουδείς είχε αμφιβολίες για την ασφάλεια συνέχισης του αγώνα. Επίσης, ο ίδιος Δικαστής που έρχεται τώρα να τιμωρήσει την ομάδα μας εξάντλησε την επιείκειά του αναστέλλοντας την ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Με εκείνη την απόφασή σας κ. Βρυωνίδη σπείρατε τους ανέμους και τις θύελλες τις θερίζουμε όλοι μας.

Κύριε Αθλητικέ Δικαστή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχετε αντιληφθεί τι γίνεται; Έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης και την επίδραση που έχουν οι αποφάσεις σας σε αυτά που συμβαίνουν ή που πρόκειται να συμβούν; Πραγματικά πιστεύετε σε αυτά που αποφασίζετε; Θέλετε να αποδεχθεί η Ανόρθωσις αλλά και η υγιώς σκεπτόμενη ποδοσφαιρική κοινότητα της Κύπρου ότι αυτή είναι η κρίση σας;

Κύριε Αριστοτέλη Βρυωνίδη αποστολή της ποδοσφαιρικής δικαστικής εξουσίας είναι να κρίνει και να αποφασίζει με τρόπο δίκαιο, σοβαρό και υπεύθυνο και να πείθει ότι αποφασίζει με γνώμονα την αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην αποστολή της. Επιβάλλεται με τις αποφάσεις της να διασφαλίζει την ισονομία ανάμεσα στις ομάδες και τον κόσμο τους. Με τα όσα πράττετε, αποδεικνύετε ακριβώς το αντίθετο. Η Ανόρθωσις καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να μην πιστέψει πως επηρεάζεται η κρίση σας από τις ομάδες τα παραπτώματα των οποίων έχετε ενώπιον σας.

Η ισονομία και η καλλιέργεια περί δικαίου αισθήματος είναι για την Ανόρθωση Αμμοχώστου αδιαπραγμάτευτες. Θεωρείστε δεδομένο ότι αν χρειαστεί θα επανέλθει και θα συνεχίσει τη συζήτηση γύρω από τις αποφάσεις που την αφορούν».

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ