aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Για τη μοναξιά στην κορυφή

Ανόρθωση: Για τη μοναξιά στην κορυφή

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας έχει σήμερα η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου αντιμετωπίζει στο Μακάρειο τη Δόξα και εφόσον επιστρέψει στις νίκες, μετά το ισόπαλο χωρίς τέρματα παιχνίδι με την Ομόνοια, θα «στρογγυλοκαθήσει» στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίπαλος η ουραγός ομάδα της βαθμολογίας· εντούτοις ο Τιμούρ Κετσπάγια φρόντισε από νωρίς να περάσει το μήνυμα στα αποδυτήρια του «Αντώνης Καρράς» για τη δυναμική του αντιπάλου και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η «Κυρία» στο γήπεδο της πρωτεύουσας.

Ο Γεωργιανός τεχνικός υπενθύμισε στους παίκτες του ότι στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της φετινής περιόδου μετρούν μία ισοπαλία 0-0 στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ και μία δύσκολη νίκη (1-2) επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Άλλωστε, στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της στο Μακάρειο η Ανόρθωση κέρδισε μόλις μία φορά και νοουμένου πως η Δόξα καίγεται για βαθμούς, ώστε ν’ ανασάνει βαθμολογικά, το έργο της «Κυρίας» μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Τιμούρ φρόντισε να περάσει το μήνυμα

Ο τραυματίας Οκριασβίλι είναι το μοναδικό όνομα στο απουσιολόγιο του Τιμούρ Κετσπάγια, επομένως ο Γιώργος Μανθάτης θα διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και τρίτο συνολικά στο πρωτάθλημα. Μοναδικό ερωτηματικό σε σχέση με τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας αφορά στη θέση του επιθετικού. Ο Μπεράτ Σαντίκ πήρε φανέλα βασικού στις αναμετρήσεις με Πάφος FC, Απόλλωνα και Ομόνοια, εντούτοις αναμένεται πως θα μείνει στον πάγκο εξαιτίας ενός μικροπροβλήματος που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες. Παρόλο που ο Φινλανδός φορ δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό και βρίσκεται στην αποστολή, ο Κετσπάγια εκτός απροόπτου θα τον προφυλάξει στην αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του.

Τη θέση του «φουνταριστού» διεκδικούν οι Ντούρις και Κατσαράβα με τον Γεωργιανό να έχει αυξημένες πιθανότητες ώστε να βρεθεί για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα. Θα διατηρηθεί η τετράδα στην άμυνα με τους Γκαλίτσιο, Βργκοτς, Σίλντενφελντ και Σελίν μπροστά από τον Λόρια, τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Αρτυματάς, Μαργκάσα και Ράγιος, με τους Καλτσά και Μανθάτη στα «φτερά» της επίθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ