aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Για σταθερότητα και εμπειρία

Ανόρθωση: Για σταθερότητα και εμπειρία

Έναν από τους βασικούς στόχους του μετεγγραφικού σχεδιασμού της απέκτησε η Ανόρθωση. Ο Πάουλους Αραγιούρι θα φορέσει τη φανέλα με τον «φοίνικα» για την επόμενη σεζόν, αφού συμφώνησε σε όλα στη σχετική πρόταση και σύντομα αναμένεται στην Κύπρο για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Η σταθερότητα και η εμπειρία είναι τα ισχυρότερα «όπλα» του 33χρονου αμυντικού, ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλιά του κατά τη διάρκεια του Euro 2020 (στις 15 Ιουνίου), όπου συμμετείχε με την Εθνική Φινλανδίας. Ο δυναμισμός και η αποτελεσματικότητά του υποχρέωσαν τον προπονητή του, Μάρκου Κάνερβα, να του εμπιστευθεί μια θέση στα στόπερ. Ακόμη μεγαλύτερη τιμή ήταν το γεγονός ότι οδήγησε τους Φινλανδούς στο πρώτο Euro της ιστορίας τους, ως αρχηγός. Ισχυρή προσωπικότητα, εμπνέει σεβασμό στους συμπαίκτες του και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στους ποδοσφαιρόφιλους συμπατριώτες του.

Ο Αραγιούρι πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Τιμούρ Κετσπάγια για τη συγκεκριμένη θέση. Θα προσδώσει ποιότητα, ενώ έχει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη που «προανήγγειλε» ο Γεωργιανός τεχνικός σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Επίσης, είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» με θητεία στην Κάλμαρ, τη Λεχ Πόζναν και την Μπρόντμπι, ενώ για ενάμισι σεζόν στην Πάφος FC πολύ δύσκολα έβγαινε από την ενδεκάδα (πέτυχε μάλιστα και 3 γκολ)

Στο Πόζναν, στα 3,5 χρόνια που αγωνίστηκε εκεί, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Πολωνίας με τη Λεχ. Έπαιξε σε 83 αγώνες και σκόραρε επτά φορές. Στον επόμενο σταθμό του, στη Δανία, αγωνίστηκε σε δυο τελικούς κυπέλλου και πήρε μια φορά το τρόπαιο με την Μπρόντμπι. Συνολικά έπαιξε σε 86 επίσημους αγώνες και πέτυχε τέσσερα γκολ. Ο Φινλανδός αμυντικός είναι έμπειρος και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων, αφού μετρά 21 συμμετοχές, ενώ έχει άλλες 54 διεθνείς συμμετοχές με τη Φινλανδία.

Η απόκτηση του Αραγιούρι χαροποίησε τους φίλους της Ανόρθωσης, οι οποίοι βλέπουν σιγά – σιγά να συμπληρώνεται το παζλ του ρόστερ της νέας περιόδου. Οι τελευταίες προσθήκες, μάλιστα, θεωρούνται ιδιαίτερα ποιοτικές και πιστεύεται ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Χθες ήρθε στην Κύπρο και το νέο επιθετικό της απόκτημα, ο Κάιλ Λάφερτι. Ο Βορειοϊρλανδός επιθετικός εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετεγγράφη στην «Κυρία» τονίζοντας ότι θα δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του για να έρθουν επιτυχίες. Σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα που προετοιμάζεται στις Πλάτρες.

Εν τω μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι έχει οριστικοποιηθεί το φιλικό μεταξύ του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης και ότι θα διεξαχθεί στο Κοινοτικό Στάδιο της Παρεκκλησιάς. Το πρώτο φιλικό τεστ για τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου θα διεξαχθεί αύριο, στις 19:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ