aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση για ψήφισμα Γρίβα: «Όξυνση παλαιών παθών, αναβίωση της διχόνοιας του λαού»

Ανόρθωση για ψήφισμα Γρίβα: «Όξυνση παλαιών παθών, αναβίωση της διχόνοιας του λαού»

Tην αντίθεσή της εκφράζει η Ανόρθωση με το πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής, το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, όπου μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, διατυπώνει την κάθετη διαφωνία της αναφορικά με το πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής, το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, όπου μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα.

Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής ανακηρύχθηκε, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου «Ανόρθωσις» Αμμοχώστου το 1959, με απόφαση του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, για την εξαίρετη υπηρεσία και αγώνα τους για την Κύπρο.

Θέση μας είναι ότι πρέπει να δίδεται ο απαραίτητος χρόνος στην ιστοριογραφία για να τεκμηριώσει τα πραγματικά αίτια και αιτιατά των δεινών αυτού του τόπου. Χρειάζεται ωριμότητα και σοφία από όλους μας, μακριά από μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, που το μόνο που επιφέρουν είναι την όξυνση παλαιών παθών, την αναβίωση της διχόνοιας του λαού και την αποσπασματική υπέρ-προβολή συγκεκριμένων πτυχών του παρελθόντος.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου θα συνεχίσει να τιμά την ανδρεία και τους αγώνες του Στρατηγού Διγενή, ως Αρχηγού του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, τον οποίον – ας μη λησμονούμε – είχε αγκαλιάσει η πλατιά μάζα του Κυπριακού λαού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ