aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Για να μείνει εκεί, πρέπει να ανεβάσει στροφές σε όλα τα επίπεδα

Ανόρθωση: Για να μείνει εκεί, πρέπει να ανεβάσει στροφές σε όλα τα επίπεδα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το ποδόσφαιρο, τελικά, δεν είναι τόσο πολύπλοκο, όσο πολλοί -από εμάς- νομίζουμε. Σίγουρα, πρέπει να προσμετρηθούν πολλοί παράγοντες για να εξαχθούν απόλυτα συμπεράσματα για τον βασιλιά των σπορ που λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν με μια στραβοκλοτσιά. Κλασικό παράδειγμα και η χθεσινή αναμέτρηση στο Μακάρειο. Η Ανόρθωση πήρε σημαντική νίκη με ένα σκορ (0-3), αν μη τι άλλο εύηχο στ’ αυτιά των φίλων της. Πόσο μάλλον όταν είχε να πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη από την… 28η Οκτωβρίου.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έφτασε στην πιο εύκολη νίκη της στην τρέχουσα περίοδο, ουσιαστικά χωρίς να φορτσάρει και χωρίς να φτάσει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Μία (χοντρή) γκέλα του αντίπαλου τερματοφύλακα και μία παρέμβαση του VAR για να υποδειχθεί πέναλτι (σε μια φάση που χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας θα περνούσε απαρατήρητη και κανένας δεν θα έλεγε τίποτα), δεν έγειρε απλά την πλάστιγγα, αλλά έβαλε τους δυόμισι βαθμούς στο τσεπάκι της «Κυρίας» από το μισό πρώτο ημίχρονο! Από κει και πέρα, οι κυανόλευκοι απλά διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, χωρίς οι Τακτακαλίτες να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ποιότητα της… στιγμής, μπορεί να φέρει και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο γκολ, αλλά χθες ο κύκλος έκλεισε στο 3-0.

Ένα τέτοιο σκηνικό συμβαίνει συχνά; Όχι βέβαια. Απ’ την άλλη, όμως, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σκίζεσαι, να κάνεις επιθέσεις κατά κύματα, να καταγράφεις σωρεία ευκαιριών και τελικών προσπαθειών και στο τέλος να φεύγεις από το γήπεδο και σκασμένος και με τα μούτρα μέχρι… τα γόνατα. Χθες ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να πάρει ένα ξεκούραστο τρίποντο, είναι ψηλά στη βαθμολογία, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για να μείνει εκεί, πρέπει να ανεβάσει στροφές. Σε όλα τα επίπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ