aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Γάνδη 1-0: Έγραψε ιστορία και παίζει τα ρέστα της στο Βελιγράδι!

Ανόρθωση – Γάνδη 1-0: Έγραψε ιστορία και παίζει τα ρέστα της στο Βελιγράδι!

Την ιστορική πρώτη νίκη κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης στο ΓΣΠ η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου με ένα μαγικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (27’) λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή επικράτησε 1-0 της μέχρι σήμερα αήττητης Γάνδης, για την 5η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης και σε συνδυασμό με τη νίκη της Φλόρα επί της Παρτίζαν ενωρίτερα στο Ταλίν (1-0) έβαλε «φωτιά» στον 2ο όμιλο.

Η «Κυρία» έφτασε τους πέντε βαθμούς και ελπίζει βάσιμα στην κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο, η οποία οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με ομάδα που θα τερματίσει τρίτη σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγλ για μια θέση στους «16» της νοεσύστατης διοργάνωσης. Πώς; Με νίκη στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα να μην κερδίσει η Φλόρα την Γάνδη στο Βέλγιο.

Στη βαθμολογία του ομίλου η Γάνδη είναι στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς, δεύτερη η Παρτίζαν με 7, τρίτη η Φλόρα με 5 βαθμούς, όσους και η Ανόρθωση. Οι κυανόλευκοι αντέδρασαν ιδανικά μετά την «καταιγίδα» που έφερε η ήττα από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και τα όσα ακολούθησαν αυτής. Με πάθος, μπόλικα τρεξίματα και μάτι που γυάλιζε κατάφεραν να κερδίσουν την κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του ομίλου. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασε η ανασταλτική γραμμή της Ανόρθωσης και ο Μιχάλης Ιωάννου, ο οποίος με την εμφάνισή του απέδειξε ότι δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες.

Η πρώτη νίκη στη φάση των ομίλων σημαίνει και έσοδα 500.000 ευρώ στο ταμείο!

Το ματς

Το πιο αποτελεσματικό ημίχρονο της ιστορίας της Ανόρθωσης και ένα από τα καλύτερα στον ανασταλτικό τομέα ήταν το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με τη Γάνδη στο ΓΣΠ. Η «Κυρία» στη μοναδική ευκαιρία που κατέγραψε ευτύχησε να σκοράρει με το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Ο Ελλαδίτης επιθετικός στο 27’ έκλεψε την μπάλα και είχε την οξυδέρκεια να σηκώσει το κεφάλι, να δει εκτός θέσης τον Σινάν και με ένα φαλτσαριστό σουτ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στους κυανόλευκους. Ένα τρομερό γκολ, δείγμα της ποδοσφαιρικής κλάσης του Χριστοδουλόπουλου, που ανάγκασε την ΟΥΕΦΑ να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περιγράψει το τέρμα.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια διαχειρίστηκε άριστα το υπέρ της προβάδισμα, αφού κράτησε τους Βέλγους μακριά από την περιοχή του Τζουρ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε 90’ η Γάνδη κατέγραψε μόλις τρεις ευκαιρίες, εκ των οποίων οι δύο στον στόχο. Η αλήθεια είναι πως ούτε η «Κυρία» ήταν απειλητική (δύο τελικές και μόνο μία στον στόχο) κατέγραψε σε όλο το ματς, αλλά από την στιγμή που ήταν μπροστά στο σκορ σταδιακά έδινε χώρο στους Βέλγους και «ροκάνισε» τον χρόνο παίρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Untitled 5
 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Tζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορέια, Ιωάννου, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς (57′ Χρυσοστόμου), Ντέλετιτς (71′ Χριστοφή), Ουάρντα (81′ Κορρέα), Χριστοδουλόπουλος (81′ Ρουσιάς).

Γάνδη (Χέιν Βανχάεζενμπρουκ): Σινάν, Όλσεν, Ενγκαντό, Οπέρι, Μόντες, Οουσού, Ντε Σαρτ, Μπέζους, Μπρούνο, Λέμαγιτς.

Σκόρερ: Χριστοδουλόπουλος 27′ / –

Κίτρινες: Αραγιούρι, Χριστοφή, Κορρέα / Οουσού, Μπεζούς, Βανχάεζενμπρουκ, Οπέρι.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Ουρς Σνάιντερ (Ελβετία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μάρκο Ζούρχερ (Ελβετία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μπέντζαμιν Ζούρχερ (Ελβετία).

4ος Διαιτητής: Αλέν Μπιερί.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Χωρίς κάποια φάση μέχρι στιγμής στο παιχνίδι. Η Ανόρθωση έχει διάθεση να επιτεθεί.

9′ Περίπου 3.000 οι φίλοι της Ανόρθωσης στις εξέδρες του ΓΣΠ. Προσέλευση που δεν αφήνει ικανοποιημένο κανέναν αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για παιχνίδι ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

12’ O Oπέρι μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Τζουρ μάζεψε την μπάλα.

20′ Σουτ του Ντε Σαρτ η μπάλα έξω.

27′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο! Τρομερό τέρμα από πολύ μακρινή απόσταση, σχεδόν από το κέντρο με μπόλικο φάλτσο, δείγμα της ποιότητας του Ελλαδίτη που έκλεψε την μπάλα και κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

33′ Καλύτερη η Ανόρθωση, οι Βέλγοι δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα. Πολύ αποφασισμένοι και παθιασμένοι οι παίκτες του Κετσπάγια.

40′ Η Ανόρθωση συνεχίζει να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση, ελάχιστες φάσεις μέχρι στιγμής. Μια τελική για την ομάδα της Αμμοχώστου, δύο για τους Βέλγους.

45+1′ Τεράστια ευκαιρία για τη Γάνδη, ο Ενγκαντό έκανε το σουτ ο Χουσμπάουερ έκοψε στη γραμμή τέρματος.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη αγώνα.

49′ Ο Ντέλετιτς έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά τον πρόλαβε ο Οουσού.

52′ Η καλύτερη ευκαιρία της Γάνδης στο παιχνίδι, σουτ του Μπρούνο ο Τζουρ έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.

57′ Χρυσοστόμου, αντί Πόποβιτς.

68′ Γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Χρυσοστόμου μπήκε με θάρρος στη φάση, έκανε την προβολή, αλλά δεν βρήκε στόχο.

74′ Ανεβάζει ρυθμό η Γάνδη και ψάχνει την ισοφάριση.

78′ Οπισθοχώρησε η Ανόρθωση στα τελευταία λεπτά, προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα. Εάν κερδίσει η ομάδα της Αμμοχώστου θα ελπίζει βάσιμα στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο. Με «διπλό» στο Βελιγράδι και ήττα της Φλόρα από τη Γάνδη στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει μπαράζ με ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

81′ Αποχωρεί ο Ουάρντα και αποθεώνεται από τον κόσμο, στη θέση του ο Κορρέα. Εκτός καταχειροκροτούμενος και ο Λάζαρος, στη θέση του ο Ρουσιάς.

89′ Σουτ του Όλσεν η μπάλα πέρασε από αρκετά πόδια και κατέληξε έξω. Καλή φάση για τους Βέλγους.

Tέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ