aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Φλόρα 2-2: Στα όρια της αυτοχειρίας! (vid)

Ανόρθωση – Φλόρα 2-2: Στα όρια της αυτοχειρίας! (vid)

Ούτε τώρα, ούτε τη Φλόρα! Η Ανόρθωση αν και προηγήθηκε στο σκορ με 2-0, αποδείχτηκε ιδανικός… αυτόχειρας. Από δύο δικά της λάθη οι Εσθονοί διαμόρφωσαν το 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τρίτη αγωνιστική του Κόνφερενς Λιγκ.

Τη νίκη μέσα από τα χέρια τους έχασαν οι κυανόλευκοι και ταυτόχρονα είδαν τις όποιες ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση να εξασθενούν στο ελάχιστο. Παράλληλα, έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να βάλουν στο ταμείο τους 500.000 ευρώ, και καρπώθηκαν τελικά μόλις 166.000 ευρώ.

Αμφότερες Ανόρθωση και Φλόρα έχουν πλέον από έναν βαθμό και μοιράζονται τις δύο τελευταίες θέσεις του δεύτερο ομίλου. Στο άλλο ματς του ομίλου Παρτιζάν και Γάνδη, που έχουν από έξι βαθμούς, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους απόψε στις 22:00.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες, στην Εσθονία, στις 4 Νοεμβρίου για την τέταρτη αγωνιστική του ομίλου.

Untitled

Το ματς

Να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα επιχείρησε από το ξεκίνημα η Ανόρθωση. Είχε στην κατοχή της τον έλεγχο της μπάλας, κυκλοφορώντας την μεταξύ κέντρου και αντίπαλης περιοχής, χωρίς να καταφέρνει να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ίγκονεν. Η Φλόρα από την πλευρά της προσπάθησε να αμυνθεί μαζικά και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις τους κυανόλευκους, ενώ ήταν και αυτή που απείλησε πρώτη, όταν στο 18ο λεπτό ο Πομ με απευθείας εκτέλεση φάουλ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Τζουρ.

Μια ατομική ενέργεια ήταν αυτή που ξεκλείδωσε την άμυνα των Εσθονών. Ο Χούσμπαουερ στο 25’ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, με τους παίκτες της Φλόρα να μαρκάρουν με τα… μάτια τον Τσέχο, που γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ντέλετιτς. Ο Σέρβος τελείωσε ιδανικά τη φάση και άνοιξε το σκορ για τους κυανόλευκους, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του στη διοργάνωση. Τρία λεπτά αργότερα (28’) μια πανομοιότυπη φάση έφερε και το 2-0 για την προσφυγική ομάδα. Αυτή τη φορά ο Κατσαράβα ήταν που έκανε την όμορφη ενέργεια. Πέρασε από τον προσωπικό του αντίπαλο και μπήκε από αριστερά στην περιοχή και γύρισε στον Πόποβιτς, που πλάσαρε σωστά διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, ανέβασαν παίκτες και επιχείρησαν να φτάσουν στα καρέ της «Κυρίας» και τα κατάφεραν λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στο 38’ συγκεκριμένα με τον Ογιάμα να κάνει το παράλληλο γύρισμα και την μπάλα να περνάει απ’ όλους. Ο Σάπινεν πετάχτηκε στην πορεία της και τιμώρησε την «τρύπια» άμυνα της Ανόρθωσης σε κενή εστία, μειώνοντας σε 2-1. Σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς αξιοσημείωτες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Αργός ρυθμός, ελάχιστες καλές επιθετικές προσπάθειες και πολλά εκατέρωθεν λάθη ήταν το σκηνικό του δευτέρου ημίχρονο στη μεγαλύτερη του διάρκεια. Ο Κατσαράβα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 57’ να δώσει ξανά «αέρα» δύο τερμάτων στην προσφυγική ομάδα. Μετά από όμορφο κατέβασμα βρέθηκε φάτσα με τον Ίγκονεν, που του είπε όμως «όχι».

Σταδιακά η Φλόρα ανέβασε ρυθμό και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, απειλώντας αρχικά με τον Μίλερ στο 73΄. Έξι λεπτά αργότερα (79’) το βρήκε… Με το δεύτερο του προσωπικό γκολ ο Σάπινεν «πάγωσε» το ΓΣΠ και τους φίλους της ομάδας της Αμμοχώστου. Μετά τη μακρινή μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας, ο Κορρέα ξεχάστηκε, καλύπτοντας τον Εσθονό φορ, που πέρασε και τον Τζουρ και με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Από μια τεράστια ευκαιρία είχαν οι δύο ομάδες για το τρίτο γκολ, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Αρχικά στο 86’ με τον Μίλερ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ολική ανατροπή, ήταν όμως άστοχος. Διπλή ήταν η ευκαιρία των γηπεδούχων να πάρουν το εκ νέου προβάδισμα στο 90+1’, όταν τους Ιωάννου και Ουάρντα σταμάτησε ο Ίγκονεν.

Το 2-2 που διαμορφώθηκε στο 79’ έμεινε μέχρι το τέλος…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν (46′ Κορρέα), Αραγιούρι, Ρισβάνης, Αντωνιάδης (75′ Αβραάμ), Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς (69′ Ιωάννου), Ντέλετιτς (59′ Καλτσάς), Ουάρντα, Κατσαράβα (59′ Χριστοδουλόπουλος).

Φλόρα (Γιούργκεν Χεν): Ίγκονεν, Λίλαντερ, Πουργκ, Κουσκ, Καλάστε, Ζενιόφ, Σόμετς, Πομ (70′ Μίλερ), Ογιάμα (66′ Αλίκου), Βασίλιεφ, Σάπινεν (83′ Κουράξιν).

Σκόρερ: Ντέλετιτς 25′, Πόποβιτς 28′ / Σάπινεν 38′, 79′

Κίτρινες: Ρισβάνης / Αλίκου

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Βένσελ Τοθ (Ουγγαρία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ίστβαν Άλμπερτ (Ουγγαρία).

4ος Διαιτητής: Φέρεντς Καρακό (Ουγγαρία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Πρώτη προσπάθεια της Ανόρθωσης να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, μάζεψε τη σέντρα του Ουάρντα ο Ίγκονεν.

4′ Κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν στο πρώτο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πόποβιτς, άουτ.

– Έχει τον έλεγχο η Ανόρθωση, προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία το Ίγκονεν. Αμύνεται μαζικά η Φλόρα, προσπαθεί μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει.

16′ Μπήκαν επικίνδυνα στην περιοχή οι φιλοξενούμενοι, απομάκρυνε ο Αντωνιάδης.

18′ Φάουλ σε καλή σημείο για τους Εσθονούς, το κέρδισε ο Ογιάμα από τον Ρισβάνη. Κίτρινη κάρτα στον Ελλαδίτη.

18′ Καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πομ, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

25′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ανόρθωση, με δυνατό σουτ του Ντέλετιτς. Όμορφη ατομική ενέργεια από τον Χούσμπαουερ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε σωστά στον Σέρβο, που τελείωσε ιδάνικα τη φάση. Με τα… μάτια μάρκαραν οι Εσθονοί τον Τσέχο. Το πρώτο γκολ της «Κυρίας» στη διοργάνωση.

28′ ΓΚΟΛ 2-0 Διπλασιάζει τα τέρματα της η Ανόρθωση με πανομοιότυπο γκολ, από τον Πόποβιτς αυτή τη φορά. Ο Κατσαράβα πέρασε ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο και μπήκε στην περιοχή, από αριστερά όπως και ο Χούσμπαουερ προηγουμένως και γύρισε τη μπάλα. Εκεί που ήταν ο Σλοβένος μέσος, που πλάσαρε ιδανικά.

33′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Σάπινεν και έκανε το σουτ, έβαλε την προβολή ο Ρισβάνης και έσωσε.

38′ ΓΚΟΛ 2-1 Μειώνουν οι Εσθονοί με τον Σάπινεν. Ο Ογιάμα έκανε το παράλληλο γύρισμα, πέρασε η μπάλα από Ρισβάνη και Αραγιούρι, πετάχτηκε ο επιθετικός της Φλόρα στην πορεία της και την έσπρωξε στα δίκτυα.

– Τρεις προσπάθειες προς την εστία στο ματς, και οι τρεις κατέληξαν σε γκολ.

– Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Πρώτη αλλαγή στον αγώνα, Κορρέα αντί Αμπαρτζουμιάν.

47′ Κεφαλιά του Σάπινεν που νίκησε στον αέρα τον Αντωνιάδη, έξω.

50′ Άστοχη κεφαλιά του Χούσμπαουερ, πάνω από τα δοκάρια.

55′ Εκτός περιοχής καλό σουτ του Χούσμπαουερ, έφυγε άουτ.

57′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση, με τον Κατσαράβα που κατέβασε πανέμορφα στην περιοχή των Εσθονών και βγήκε απέναντι από τον Ίγκονεν, τα… χάλασε όμως στο τελείωμα. Ο τερματοφύλακας της Φλόρα του είπε «όχι».

59′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση, Χριστοδουλόπουλος και Καλτσάς στις θέσεις των Κατσαράβα και Ντέλετιτς αντίστοιχα.

66′ Αλίκου αντί Ογιάμα.

69′ Νέα αλλαγή για την Ανόρθωση, Ιωάννου στη θέση του Πόποβιτς.

70′ Πομ εκτός, Μίλερ εντός.

– Χωρίς φάσεις εδώ και ώρα στο ματς.

73′ Σουτ του Μίλερ από καλή θέση, μετά από πάσα του Αλίκου, μπλόκαρε ο Τζουρ.

75′ Αποχωρεί με ενοχλήσεις ο Αντωνιάδης, στη θέση του ο Αβραάμ.

79′ ΓΚΟΛ 2-2 «Παγώνει» το ΓΣΠ η Φλόρα με τον Σάπινεν. Έγινε η μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της προσφυγικής ομάδας, ο Κορρέα… ξεχάστηκε και κάλυπτε τον Σάπινεν, που πέρασε και τον Τζουρ και με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

81′ Κίτρινη στον Αλίκου.

82′ Σουτ του Βασίλιεφ, δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Τζουρ.

83′ Εκτός ο δις σκόρερ της Φλόρα Σάπινεν, εντός ο Κουράξιν.

84′ Γύρισμα του Ιωάννου από δεξιά στο πίσω δοκάρι, ο Αβραάμ έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

86′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Φλόρα να φέρει τούμπα το ματς, μετά την πάσα του Βασίλιεφ, ο Μίλερ από πολύ καλή θέση ήταν άστοχος.

87′ Εκτός περιοχής σουτ του Αρτυματά, έξω.

90+1′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Αρχικά με τον Ιωάννου να κάνει το μακρινό σουτ και στη συνέχεια με τον Ουάρντα να μην μπορεί με κεφαλιά να σκοράρει. Σε αμφότερους είπε «όχι» ο Ίγκονεν.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ