aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της

Ανόρθωση: Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της

Σύμφωνοι, 13 τελικές προσπάθειες σε εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ είναι εντυπωσιακός αριθμός. Πολύ περισσότερο εάν αναλογιστεί κανείς ότι εξ αυτών τουλάχιστον οι 7-8 ήταν απ’ αυτές που χαρακτηρίζονται ως κλασικές.

Κι όμως, η παραγωγή ευκαιριών ήταν ο μοναδικός τομέας στον οποίο αρίστευσε η Ανόρθωση στο Τσίρειο. Στα θετικά καταγράφεται, επίσης, η μαχητικότητα που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές με την «Κυρία» να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη στο τελευταίο τέταρτο και να απειλεί μέχρι και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την κεφαλιά του Αραγιούρι.

Το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ βρήκε την «Κυρία» να χάνει 2-1 και να δέχεται την τρίτη ήττα της σε πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα. Όλες εκτός έδρας, με αντιπάλους Δόξα, Άρη και ΑΕΛ. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις οι κυανολευκοι μετρούν έξι ήττες και μία ισοπαλία (με την Μπερ Σεβά) μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Με τέτοιες επιδόσεις ο στόχος του πρωταθλητισμού δεν μπορεί να εκπληρωθεί.

Το παιδικό λάθος του Αραγιούρι στο πρώτο γκολ της ΑΕΛ και η κακή αντίδραση στην κομπίνα των γαλαζοκιτρίνων στη φάση του δεύτερου τέρματος στοίχισαν στην Ανόρθωση. Η «Κυρία» πλήρωσε ορισμένες κακές στιγμές στο παιχνίδι, δεν βρήκε στόχο σε πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες με αποκορύφωμα αυτή του Ρουσιά στο 79’ και ήττήθηκε σε ένα παιχνίδι που κατά γενική ομολογία δεν άξιζε να χάσει και θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει.

«Κανείς δεν θα θυμάται σε λίγο καιρό τις ευκαιρίες, αλλά όλοι θα βλέπουν σε ποια θέση είσαι», είπε πολύ εύστοχα ο Ντούσαν Κέρκεζ μετά το τέλος της αναμέτρησης. Και η πικρή για την Ανόρθωση αλήθεια λέει πως είναι στην 9η θέση με 6 βαθμούς, στο -8 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, έχοντας όμως παιχνίδι λιγότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ