aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Έσοδα πέραν των €3.500.000 και προεργασία ενίσχυσης

Ανόρθωση: Έσοδα πέραν των €3.500.000 και προεργασία ενίσχυσης

Έσοδα που ξεπερνούν τα €3.500.000 θα καρπωθεί η Ανόρθωση από τη συμμετοχή της «Κυρίας» στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Το μπόνους συμμετοχής που πληρώνει η ΟΥΕΦΑ για τη νεοσύστατη διοργάνωση ανέρχεται στα €2.940.000. Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια διανομής των χρημάτων, οι σύλλογοι εισπράττουν 100.000 ευρώ για κάθε γύρο που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Επομένως, η Ανόρθωση έχει εγγυημένα άλλα €200.000 για τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και τα πλέι οφ του Κόνφερενς. €133.500 είναι τα έσοδα που θα καρπωθούν οι κυανόλευκοι με βάση την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία δεκαετία, ενώ στο «καλάθι» προστίθενται άλλες €332.000 μετά τις ισοπαλίες στα παιχνίδια με τη Φλόρα σε ΓΣΠ και «Λε Κοκ» Αρένα.

Η σούμα κάνει €3.675.000 και ο τελικός αριθμός των εσόδων θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της Ανόρθωσης στα παιχνίδια με Γάνδη (εντός) και Παρτίζαν (εκτός). Δεν είναι κρυφό πως υπήρχε προσδοκία για ακόμη μεγαλύτερο κέρδος στις αναμετρήσεις με τους Εσθονούς, αφού οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν δύο φορές με 2-0 εντούτοις δεν κατάφεραν να κερδίσουν με αποτέλεσμα να χάσουν το μπόνους 500.000 ευρώ. Η εισροή χρημάτων στο ταμείο από τη συμμετοχή στους ομίλους δίνει άνεση στη διοίκηση της Ανόρθωσης ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Οι ανορθογραφίες στο ροστερ και οι παραλήψεις που έγιναν στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού «φωνάζουν» και ήδη άρχισε η προεργασία με στόχο να προκύψει ενίσχυση της ομάδας εκεί όπου χρειάζεται.

Άλλωστε, στην πρόσφατη παρουσία του στην εκπομπή «ΑΝΟλαστη φόρα», ο πρόεδρος της ομάδας Ευγένιος Χαμπουλλάς προανήγγειλε μετεγγραφική ενίσχυση. «Ενίσχυση, που φαίνεται ότι χρειάζεται, θα προκύψει αρχές του Γενάρη», ήταν η σχετική τοποθέτηση. Αν και είναι πρώιμο για οριστικές αποφάσεις, προτεραιότητα είναι η απόκτηση δεξιού μπακ, καθώς πέραν του Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ