aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Εντολή σε Πριέτο να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας

Ανόρθωση: Εντολή σε Πριέτο να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας

Στις πιο «γερασμένες» ομάδες της Κύπρου ήταν η Ανόρθωση τα τελευταία χρόνια. Το ημερολογιακό έτος 2022 η «Κυρία» ήταν η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας από τα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου (CIES).

Η απόφαση της διοίκησης Ανδρέα Σάντη είναι να ρίξει αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας και γι’ αυτό ένα από τα βασικά κριτήρια στην αναζήτηση μετεγγραφικών στόχων θα είναι η ηλικία των ποδοσφαιριστών. Η εντολή προς τον αθλητικό διευθυντή Αντόνιο Πριέτο ήταν ξεκάθαρη και ο Ισπανός προσανατολίζεται στο να «μπολιάσει» την ομάδα της Αμμοχώστου με νεανικό αίμα. Βεβαίως, όταν κριθεί επιβεβλημένο θα γίνουν εξαιρέσεις με «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες. Όπως έγινε, για παράδειγμα, με τον Άνχελ Γκερέρο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο στόχος για αισθητή μείωση στον μέσο όρο ηλικίας πολύ πιθανόν να επηρεάσει το μέλλον ορισμένων παικτών του υφιστάμενου ρόστερ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η εκτίμηση και ο σεβασμός προς μερικούς ποδοσφαιριστές είναι δεδομένος, όμως επιβάλλεται να παρθούν αποφάσεις μακριά από συναισθηματισμούς. Ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν θα τεθεί εκτός πλάνου πριν το τέλος της σεζόν και δήλωσε ενοχλημένος με τα αρνητικά σχόλια που αφορούν την ομάδα του. Μάλιστα, διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν ότι η Ανόρθωση χρειάζεται μεγάλο αριθμό μετεγγραφών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ