aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ενισχυμένο το κυπριακό λόμπι της «Κυρίας»

Ανόρθωση: Ενισχυμένο το κυπριακό λόμπι της «Κυρίας»

Τα τελευταία χρόνια γινόταν πολύς λόγος για το κυπριακό έμψυχο δυναμικό της Ανόρθωσης. Και δεν ήταν λίγες οι φωνές που υποστήριζαν ότι πρέπει να ενισχυθεί. Η σεζόν που ολοκληρώνεται μεθαύριο για την «Κυρία» κατέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν Κύπριοι που μπορούν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη χθεσινή κλήση του Τιμούρ Κετσπάγια για τις υποχρεώσεις της εθνικής μας ομάδας τον Ιούνιο, περιλαμβάνονται έξι Ανορθωσιάτες, οι περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα. Δημήτρης Χριστοφή, Κωστάκης Αρτυματάς, Μάριος Αντωνιάδης, Μηνάς Αντωνίου, Μιχάλης Ιωάννου, Νεόφυτος Μιχαήλ, είναι συνήθως στην κλήσεις του ομοσπονδιακού μας τεχνικού και υπολογίζονται και για τους αγώνες με την εθνική Γεωργίας και την εθνική Νορβηγίας.

Οι Κύπριοι της Ανόρθωσης πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής στην τρέχουσα περίοδο. Ενδέχεται να «μέτρησε» και το γεγονός ότι βρέθηκε στο β’ γκρουπ, όπου ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει παίκτες και σχήματα.

Είναι εντυπωσιακό πάντως, που έξι παίκτες έχουν περισσότερες από 20 συμμετοχές (Δημήτρης Χριστοφή 31, Μηνάς Αντωνίου 30, Μιχάλης Ιωάννου 28, Παύλος Κορρέα 25, Αρυτυματάς 24, Παρούτης 21). Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 14 Κύπριοι από τους οποίους οι περισσότεροι θα είναι στο ρόστερ και στην τρέχουσα σεζόν.

Μεγάλος άτυχος λόγω των τραυματισμών του ήταν ο Ανδρέας Χρυσοστόμου (είχε μόνο 11 συμμετοχές), ο Αντωνιάδης είχε 15 συμμετοχές, ενώ αγωνίστηκαν επίσης οι Κεραυνός (10), Νεόφυτος Μιχαήλ (6), Γιώργος Παπαδόπουλος (1), καθώς επίσης και οι πιτσιρικάδες με λαμπρό μέλλον, Σωτήρης Αργυρού (5), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (3) και Δημητριανός Τζουλίου (3).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ