aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Ενδιαφέρεται» για τον προπονητή που της πήρε €619.000 αποζημίωση!

Ανόρθωση: «Ενδιαφέρεται» για τον προπονητή που της πήρε €619.000 αποζημίωση!

Μάλλον ιδιαίτερα… φιλόδοξες είναι οι αποκλειστικές πληροφορίες από τη Βουλγαρία, ότι η Ανόρθωση ενδιαφέρεται για τον Στανιμίρ Στοΐλοφ. Τα βουλγαρικά σενάρια για επιστροφή Στοΐλοφ, έχουν πιθανότητα κυπριακό δάκτυλο, αλλά και εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερο διότι το διαζύγιο από την προηγούμενη συνεργασία τους, όχι μόνο δεν ήταν «βελούδινο», αλλά ήταν το πιο δαπανηρό και ίσως το οδυνηρό στην ιστορία της Ανόρθωσης.

Το στόρι πάει δώδεκα χρόνια πίσω. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 η Ανόρθωση ανακοίνωνε τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Στανιμίρ Στοΐλοφ. Είχαν γίνει προσπάθειες για διακοπή συνεργασίας κοινή συναινέσει, αλλά ο Στοΐλοφ έκανε τον δύσκολο.

Η «Κυρία» είχε ματώσει κατ’ επανάληψη από τις υπέρογκες αποζημιώσεις που πλήρωνε κι επιστρατεύτηκαν επιτελεία συνεργατών και νομικών για να βρεθεί η χρυσή λύση. Στο συμβόλαιο του Στοΐλοφ υπήρχε σαφέστατος όρος ότι η Ανόρθωση μπορούσε να τερματίσει τη συνεργασία τους, ακόμη και χωρίς λόγο, χωρίς να του πληρώσει αποζημίωση! Κι επειδή στην «Κυρία» δεν ήθελαν να κάνουν τα λάθη του παρελθόντος, πήραν νομικές γνωματεύσεις από 4-5 νομικούς, οι οποίοι άναψαν το πράσινο φως για την αποδέσμευση του Στοΐλοφ.

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η αποδέσμευσή του, ο Στοΐλοφ είχε δώσει συνέντευξη στο «Goal» (στον Μιχάλη Λουκά) μέσα από την οποία εξέφραζε την πρόθεσή του να φύγει ως φίλος, σε καμιά του τοποθέτηση δεν επέκρινε την απόφαση της διοίκησης για τη διακοπή της συνεργασίας τους και γενικώς έσταζε μέλι: «Θα πληρωθώ για όσα έχω δουλέψει, δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην Ανόρθωση. Θα χαρώ να τη δω να προχωρά με επιτυχίες. Η Ανόρθωση είναι στην καρδιά μου».

Τόσο πολύ στην… καρδιά του είχε την Ανόρθωση ο Στοΐλοφ, που λίγους μήνες αργότερα κατέθεσε προσφυγή στη ΦΙΦΑ κι ήθελε όλο το ποσό του συμβολαίου του μέχρι το τέλος του 2013. Προσέλαβε ένα τσακάλι Ελβετό δικηγόρο, κι από την… πολλή αγάπη διεκδίκησε να τινάξει την μπάνκα της «Κυρίας» στον αέρα. Και τα κατάφερε. Πώς χάνονται τέτοιες υποθέσεις; «Ου μπλέξεις», είναι μάλλον η καλύτερη απάντηση.

Ο Στοΐλοφ επανήλθε με νέα προσφυγή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πρόνοια 32 στο συμβόλαιό του (σ.σ αυτή που έλεγε ότι η Ανόρθωση μπορούσε να τερματίσει τη συνεργασία τους, ακόμη και χωρίς λόγο, χωρίς να του πληρώσει αποζημίωση) «είναι αντιφατική» (με άλλες πρόνοιες) κι έγινε «μονομερώς και χωρίς διαπραγμάτευση»! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η σχετική πρόνοια (την οποία υποστήριξε ότι δεν διαπραγματεύθηκε) ήταν στη σελίδα με την υπογραφή του! Επικαλέστηκε επίσης ότι η σχετική πρόνοια «δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τη μη αποζημίωσή του»!

Stoilof Oros

Θέλετε να θυμηθούμε την απόφαση της ΦΙΦΑ για τον Στοΐλοφ; Η Ανόρθωση έπρεπε να πληρώσει το ποσό 450 χιλιάδων ευρώ στον Στάνιμιρ Στοΐλοφ και 169 χιλιάδες ευρώ στον βοηθό του, Τζάνκο Τσβετάνοφ! Όταν εκδόθηκε η απόφαση κυκλοφορούσε ευρέως ότι ο Στοΐλοφ έχει ισχυρές διασυνδέσεις και φιλικές σχέσεις με αξιωματούχους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έβαλαν το… χεράκι τους για να προκύψει η συγκεκριμένη απόφαση, αλλά η ουσία είναι ότι η «λυπητερή» για την «Κυρία» ήταν πολύ βαριά. Μόνο… 619 χιλιάδες ευρώ συν δικηγορικά έξοδα!

Δέκα χρόνια αργότερα, υπάρχουν σενάρια ότι η Ανόρθωση ενδιαφέρεται για τον προπονητή με τον οποίο «τραβολογήθηκε» στα δικαστήρια και πλήρωσε αποζημίωση 619 χιλιάδες ευρώ! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Stoilov ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ