aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ένα (διπλό) βήμα από την παταγώδη αποτυχία

Ανόρθωση: Ένα (διπλό) βήμα από την παταγώδη αποτυχία

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι να σύμπτωση… Για την Ανόρθωση η ήττα με ανατροπή από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Δευτέρας ήταν η τρίτη φετινή για το πρωτάθλημα. Σε σύνολο 31 αγώνων οι κυανόλευκοι τρεις φορές κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ αλλά στο τέλος δεν πήραν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας (δις με Απόλλωνα 1-3 και 2-3).

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει με τον πλέον καλύτερο τρόπο την έλλειψη συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης και πάθους της ομάδας από το ξεκίνημα σχεδόν της σεζόν. Είναι γεγονός ωστόσο, πως η τραγική πορεία που διανύει η προσφυγική ομάδα το τελευταίο διάστημα, δεν έχει προηγούμενο με τον Τιμούρ Κετσπάγια στο τιμόνι της (πρώτη φορά δέχεται τρεις σερί ήττες στον πάγκο της Ανόρθωσης), ενώ αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Οι κυανόλευκοι παρά την καλή τους εμφάνιση στο πρώτο μισό του αγώνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονο, σταδιακά έχασαν τον έλεγχο, με την ΑΕΚ να κερδίζει μέτρα. Σε συνδυασμό με την επιλογή του Τιμούρ να αλλάξει τον σχηματισμό και να παίξει με τον Καλτσά σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα, τα αποτελέσματα ήταν «καταστροφικά».

Παράλληλα μπαίνει πλέον σε κίνδυνο και η τέταρτη θέση, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού η διαφορά έξι βαθμών δεν μοιάζει αδύνατο να καλυφθεί αν συνεχιστεί το αρνητικό σερί και με τα ντέρμπι κόντρα σε Απόλλωνα και Ομόνοια που «καίγονται» να ακολουθούν τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα.

Οι όποιες ελπίδες για να σωθεί η χρονιά εναποθέτονται στο κύπελλο και στα παιχνίδια των ημιτελικών απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στα οποία η Ανόρθωση καλείται να γυρίσει τον διακόπτη. Σε αντίθετη περίπτωση η σεζόν θα χαρακτηριστεί ως παταγώδη αποτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ