aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Εμφάνιση «γροθιά στο στομάχι»

Ανόρθωση: Εμφάνιση «γροθιά στο στομάχι»

Αν η ήττα της Ανόρθωσης από τη Δόξα στο Μακάρειο ήταν χαστούκι, στα μάτια των οπαδών της η συνολική της εμφάνιση ήταν… γροθιά στο στομάχι. Ούτε από το μυαλό του πλέον γκρινιάρη και απαισιόδοξου φίλου της δεν μπορούσε να περάσει μια τέτοια εικόνα στο ντεμπούτο στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν αρκετά πειστικός στις δηλώσεις του αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για την απώλεια του τρίποντου, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Χριστοφόρου, χρειάστηκε μόλις πέντε λέξεις για να αποδώσει την πραγματικότητα: «Δεν κατεβήκαμε ποτέ στο γήπεδο»!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η Ανόρθωση που είδαμε στα πλείστα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, δεν κατέβηκε στο Μακάρειο. «Φαίνεται μείναμε στους πανηγυρισμούς», ήταν μία από τις ατάκες του Τιμούρ που ακόμη συζητιούνται. Αν προσθέσουμε και την «ελλιπή» προετοιμασία, σύμφωνα με τον Γεωργιανό τεχνικό, τα πράγματα χειροτερεύουν: «Δυστυχώς κάθε φορά που έχουμε τις εθνικές, η επανέναρξη είναι δύσκολη. Είχαμε παίκτες που πήγαν για διακοπές και φταίμε που τους βάλαμε». Γεγονός που μέτρησε. Αν όχι όλοι οι κυανόλευκοι διεθνείς, αρκετοί απ’ αυτούς δεν επέστρεψαν «φρέσκοι».

Τέλος, αν προσθέσουμε ότι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα τη Ανόρθωσης στην τρέχουσα περίοδο είναι να μπολιάσει τους παίκτες με το «dna» του συλλόγου και του κυπριακού πρωταθλήματος, η συνταγή της… αποτυχίας της πρεμιέρας δεν ήθελε άλλα υλικά. Πιο παραστατικά δεν μπορούσε να το πει ο Τιμούρ Κετσπάγια: «Δεν δώσαμε σε κάποιους να καταλάβουν ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο, όπως θεωρούσαν κάποιοι, και το πληρώσαμε. Ελπίζουμε να είναι μάθημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ