aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Έκλεισαν τα… σύνορα και άλλαξε συνήθειες

Ανόρθωση: Έκλεισαν τα… σύνορα και άλλαξε συνήθειες

H βελτίωση της αμυντικής γραμμής της Ανόρθωση φάνηκε και στην πορεία της τόσο στο κύπελλο όσο και (κυρίως) στο πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό πως από την ολοκλήρωση της πορείας της «Μεγάλης Κύριας» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλα κυλούν εξαιρετικά με αποτέλεσμα η διαφορά από την πρώτη θέση να έχει μειωθεί.

Η αμυντική γραμμή λοιπόν, που τελευταίως έχει προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στη βαρωσιώτικη ομάδα, σε πέντε αναμετρήσεις έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα (τέσσερα ματς πρωτάθλημα, ένα στο κύπελλο). Ένα στο πρωτάθλημα με την ΑΕΛ και ένα στον πρώτο αγώνα με την Πάφος FC για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Είναι χαρακτηριστικό πως προτού ολοκληρωθεί η πορεία της «Μεγάλης Κυρίας» στην Ευρώπη, τα τέρματα υπέρ-κατά στο πρωτάθλημα αντιστοίχως 17-18. Αυτή την ώρα και μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής είναι στο 23-19.

Ένα σημαντικό επίσης στατιστικό στοιχείο είναι πως στη 12η αγωνιστική η διάφορα από την πρώτη θέση ήταν στους 12 βαθμούς, η Ανόρθωση είχε 16 και η πρώτη ομάδα που ήταν ο Απόλλων είχε 28.

Αυτή την ώρα η Ανόρθωση έχει 25 βαθμούς και στην πρώτη θέση ο Άρης έχει 33, διαφορά δηλαδή οκτώ πόντων. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει δύο αγώνες λιγότερους, εκ των οποίων ο ένας με την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Υπάρχει δηλαδή η προοπτική για να μπει με ακόμη μεγαλύτερες αξιώσεις στη μάχη του τίτλου, αρκεί βεβαίως να συνεχίσει την παρουσίαση βελτίωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ