aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Έκανε του… κεφαλιού του και έστειλε τον ΑΠΟΕΛ για… μπάνια

Ανόρθωση: Έκανε του… κεφαλιού του και έστειλε τον ΑΠΟΕΛ για… μπάνια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σαν άλλος ζωγράφος, ο Παύλος Κορρέα πρόσθεσε δύο άψογες πινελιές (45΄+3, 74΄) στην πρώτη «σφραγίδα» του Γιόζεφ Χουσμπάουερ (25΄) και ο πίνακας πήρε την τελική του μορφή! Χθες βράδυ, η Ανόρθωση διαχειρίστηκε άψογα τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-0) και όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου, αλλά το έπραξε με δεύτερη νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, παραδίδοντας… μαθήματα ευστοχίας στο ΓΣΠ (3-1). Δηλώνει παρούσα για πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια σε τελικό κυπέλλου, διεκδικώντας το 11ο τρόπαιο.

Δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της δικαιότατης πρόκρισης, η οποία τη διατηρεί ζωντανή στο κυνήγι εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Και θα το «τσεκάρει», εάν στον τελικό κάμψει την αντίσταση του μαχητικού και επικίνδυνου Ολυμπιακού. Σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που πάει για… πρόωρα μπάνια, ολοκληρώνοντας από τον Απρίλιο μιαν από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του.  Μένει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια εκτός διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ και πλέον, η προσοχή στρέφεται στην επόμενη μέρα (διοικητικά και προγραμματισμός).

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Στην πηγή αγκαλιασμένοι…

Ο Κορρέα, όπως προαναφέραμε, καθάρισε για την «Κυρία», με τον 22χρονο να δηλώνει πως δεν θα ξεχάσει ποτέ το χθεσινό ματς και ότι ήταν ευλογία που πέτυχε δύο γκολ και βοήθησε την ομάδα του να περάσει στον τελικό. Την αψεγάδιαστη αμυντική παρουσία του στον πρώτο ημιτελικό, φρόντισε μία εβδομάδα μετά να τη διανθήσει με δύο γκολ, τα πρώτα με την κυανόλευκη φανέλα, με ισάριθμες κεφαλιές. Ο Κορρέα, «χτύπησε» σε σημαντικά χρονικά σημεία, σμπαραλιάζοντας τις όποιες πιθανότητες διατηρούσε ο (χλομός) ΑΠΟΕΛ.

Ευτύχησε στην πρώτη επίσκεψη στην περιοχή του αντιπάλου να σκοράρει, με τον Χουσμπάουερ να παίρνει την μπάλα λίγο πιο κάτω από κέντρο και από το ύψος της περιοχής να κεραυνοβολεί τον Ουζόχο. Δεν σάστισε στην αντίδραση που έβγαλαν οι γαλαζοκίτρινοι και πολύ περισσότερο στην ισοφάριση μετά από εκτέλεση πέναλτι του Γκάρνερ στο 37΄(χέρι του Αμπαρτζουμιάν). Σκόραρε για δεύτερη φορά σε χρόνο καθυστερήσεων και κάπου εκεί όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν και παρέμεινε βραχυκυκλωμένος, με τις ενέργειες του ορεξάτου Ζαχίντ να μην αρκούν.

Διαβάστε επίσης: Πότε και πού θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ