aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Εφιάλτης με το που μπει στο… αεροπλάνο

Ανόρθωση: Εφιάλτης με το που μπει στο… αεροπλάνο

Την ήττα με 3-0 γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης η Ανόρθωση στην Αυστρία, από τη Ραπίντ Βιέννης, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αποτέλεσμα που την στέλνει εκτός απροόπτου στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Σλάσκ Βρότσλαβ – Χάποελ Μπερ Σεεβά.

Αυτό που… ξινίζει όμως περισσότερο δεν είναι η ήττα, κόντρα σε μια ποιοτικότερη αλλά και πιο έτοιμη ομάδα, αλλά το βαρύ σκορ, που έβγαλε την προσφυγική ομάδα εκτός μάχης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Με το ζόρι στο 1/3

Εντύπωση προκαλεί δε το αρνητικό σερί που κτίζει η «Κυρία» τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τις εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τις. Η κατηφόρα ξεκίνησε το 2013 στη Σουηδία και στο Γκέφλε, στην ήττα της Ανόρθωσης από την τοπική ομάδα με 4-0, που σήμανε και τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, παρά τη νίκη με 3-0 στο πρώτο ματς του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Κατηφόρα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αφού η ομάδα της Αμμοχώστου μετράει συνολικά τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από Γκέφλε (2013-14, 4-0), Λάτσι (2018-19, 1-0), Βασιλεία (2020-21, 3-2) και Ραπίντ Βιέννης (3-0), με συνολικά 11! γκολ παθητικό και μέσο όρο 2.75 γκολ ανά αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Κατάταξη ΟΥΕΦΑ: Στη 16η θέση η Κύπρος, σε απόσταση βολής από Ελβετία και Κροατία

Ο ευρωπαϊκός εφιάλτης που ξεκινάει με το που μπει η Ανόρθωση στο… αεροπλάνο, θα πρέπει να λάβει ένα τέλος κόντρα σε μια εκ των Σλάσκ ή Μπερ Σεεβά (αν φυσικά δεν κάνει το… θαύμα απέναντι στη Ραπίντ), αν θέλουν οι κυανόλευκοι να συμμετέχουν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης ξανά, μετά από 13 χρόνια και τη σεζόν 2008-09.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ