aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Έφερε καλή… ζαριά!

Ανόρθωση: Έφερε καλή… ζαριά!

Μια καλή… ζαριά έφερε η Ανόρθωση, στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στη Νιόν της Ελβετίας. Με πιθανούς αντιπάλους όπως Αλκμάαρ (Ολλανδίας), Φενέρμπαχτσε (Τουρκίας), Αντβέρπ (Βελγίου) και Ράντερς (Δανίας), ασφαλώς η ουκρανική Ζόρια φάνταζε ως το καλύτερο… ζευγάρωμα, σε ενδεχόμενο φυσικά που η προσφυγική ομάδα περάσει το «εμπόδιο» της Ραπίντ Βιέννης.

Δεν πρόκειται ασφαλώς για εύκολη κλήρωση, ωστόσο με βάση τις υπόλοιπες πιθανές αντιπάλους η Ζόρια είναι η ομάδα που ενδεχομένως να επέλεγε και ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ιδρυθείσα το 1923 η Ζόρια είναι μια από τις παλαιότερες ομάδες του ουκρανικού πρωταθλήματος. Εδρεύει στην πόλη Λουχάνσκ, και χρησιμοποιεί προσωρινά τη Σλάβουτιτς Αρένα στην πόλη Ζαπορίζια, αφού η πραγματική της έδρα, το Στάδιο του Άβανχαρντ, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιεί από το 2014 λόγω του Ρωσοουκρανικού πολέμου.

Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Βίκτορ Σκρίπνικ από το 2019. Στηρίζεται στον ουκρανικό κορμό της, με ελάχιστους ξένους παίκτες και χωρίς δαπανηρές μεταγραφές. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην τρίτη θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος με 50 βαθμούς, δεκαπέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντιναμό Κιέβου. Συμμετείχε επίσης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου κόντρα σε ΑΕΚ Αθηνών, Λέστερ και Μπράγκα, τερμάτισε επίσης στην τρίτη θέση. Στο φετινό πρωτάθλημα μπήκε με το… αριστερό αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 1-0 από την Ολεξάντρια.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 19 Αυγούστου στην Κύπρο και ο επαναληπτικός στις 26 του ίδιου μήνα στην Ουκρανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ