aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Εφάρμοσε το plan Β o Κετσπάγια

Ανόρθωση: Εφάρμοσε το plan Β o Κετσπάγια

Δράση μετά από σχεδόν πεντέμισι μήνες για τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, έστω και σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα. Η «Κυρία» επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντούρις στο παιχνίδι που άνοιξε τον «χορό» των φιλικών προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια που δεν είχε στη διάθεσή του τους Κώστα Αρτυματά, Ελουντού και Βργκοτς χρησιμοποίησε συνολικά 18 ποδοσφαιριστές και πέραν του… ξεμουδιάσματος δοκίμασε ορισμένα πράγματα εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Τορνίκε Οκριασβίλι δεν πήρε μόνο τη φανέλα με τον αριθμό «10» που άφησε -για λίγο- ορφανή ο Ρούβεν Ράγιος, αλλά για ένα ημίχρονο κάλυψε τη θέση του επιτελικού μέσου. Το κατά πόσο αυτό έγινε απόντος άλλης διαθέσιμης επιλογής ή εάν ο Οκριασβίλι προορίζεται να μονιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη θέση θα το δείξει ο χρόνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τιμούρ Κετσπάγια εφάρμοσε και το plan B με αλλαγή σχηματισμού. Το 4-2-3-1 που επιλέγει συνήθως ο 50χρονος τεχνικός μετατράπηκε σε 3-4-3. Οι προσθήκες των Κορέια και Αμπαρτζουμιάν δίνουν αυτή την επιλογή στον Κετσπάγια, αφού οι δύο νεοφερμένοι ακραίοι αμυντικοί μπορούν να καλύψουν τη θέση του μπακ-χαφ πολύ καλύτερα σε σχέση με τους Γκαλίτσιο και Σελίν. Οι δύο τελευταίοι έχουν την ικανότητα να παίξουν και ως κεντρικοί αμυντικοί σε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον Κετσπάγια να δουλέψει στην περίοδο της προετοιμασίας και αυτό το σχήμα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Περιμένοντας τις… ευκαιρίες

Γκαλίτσιος-Σίλντενφελντ-Κορρέα αρχικά και Σελίν στη συνέχεια ήταν η τριάδα μπροστά από τον Λόρια με τον Αμπαρτζουμιάν (δεξιά) και τους Κορέια αρχικά και Πηλέα στη ακολούθως αριστερά. Νταουσβίλι και Μαργκάσα συνέθεσαν το δίδυμο ανασταλτικών μέσων χωρίς «δεκάρι» στο γήπεδο και τριάδα στην επίθεση οι Καλτσάς-Χριστοφή και Ντούρις. Στο 66’ ο Γιωργαλλίδης αντικατέστησε τον Χριστοφή. Ο νεαρός εξτρέμ παραλίγο να χρηστεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή και δικαίως χαρακτηρίζεται ώς ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν στο μέλλον να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ