aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Έχει «φτερά» (εξτρέμ) για να πετάξει πιο ψηλά!

Ανόρθωση: Έχει «φτερά» (εξτρέμ) για να πετάξει πιο ψηλά!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Χρόνια ολόκληρα το ζητούμενο στην Ανόρθωση ήταν η ενίσχυση των «φτερών» της επίθεσης. Ένα στα δύο θέματα στα ρεπορτάζ του καλοκαιριού και της δεύτερης μετεγγραφικής περιόδου ήταν ο ικανός ακραίος επιθετικός που θα… έρθει και θα κάνει τη διαφορά. Ικανοί επιθετικοί κορυφής υπήρχαν στο ρόστερ της «Κυρίας» κι η αναζήτηση αφορούσε περιφερειακούς που θα τους σερβίρουν με μπαλιές – φαρμάκι και ταυτόχρονα θα έχουν την ικανότητα να διεισδύσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Την τελευταία πενταετία, για παράδειγμα, σημείο αναφοράς μπορεί να είναι και ο Τόνι Κάλβο που θήτευσε στο «Αντώνης παπαδόπουλος» για τέσσερις σεζόν (2012-16), αλλά μόνο σταθερός δεν ήταν. Ταλαντούχος αναμφισβήτητα, αλλά και αγωνιστικά αλλοπρόσαλλος, αφού σε καμιά σεζόν δεν ξεπέρασε τα 2000 λεπτά και τα πέντε γκολ. Κίτρινες κάρτες, πάντως, είχε διπλάσιες απ’ τα γκολ του! Κι αυτός ήταν ο… καλός της προηγούμενης πενταετίας. Τη σεζόν, 2014-15, μαζί με τον Κάλβο ήταν ο Γερμανός Εντέ και κατά συνθήκη ακραίοι οι Σαμπαλά και Γιακοβένκο που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μακρής που έπαιξε σέντερ φορ.

Την επόμενη σεζόν, μαζί με τον Κάλβο στα φτερά της επίθεσης ήταν οι Ορλάντι, Αβραάμ και Μανζορό, αλλά δεν κατάφεραν να διακριθούν αν και είχαν καλούς συμπαίκτες, στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής (Ντλοβού, Κουλούρης, Γκονσάλβες). Τα πράγματα χειροτέρεψαν τη σεζόν 2016, αφού οι πολυδάπανες μετεγγραφές (Καμπρέρα, Κολούνγκα), δεν προσέφεραν τίποτα το ιδιαίτερο, όπως και οι Καρλίτος και Ολιβέιρα. Ο Καρλίτος παρέμεινε και στην περίοδο 2017-18 και κυμάνθηκε στη μετριότητα όπως κι οι υπόλοιποι ακραίοι της «Κυρίας» (Παλάνκα, Αμπντουλάγεφ, Σισέ, Καμαρά). Στην περσινή περίοδο στα «φτερά» της επίθεσης βολόδερνε κι ο Ράγιος, αλλά η μεγάλη απογοήτευση ήρθε από τον πολυδιαφημισμένο και πανάκριβο Λαβόρδε, αλλά και τους Μικελτάντζε, Σισέ και Στεφανέλι που στο τέλος του πρωταθλήματος κούνησαν μαντήλι.

Ο Kετσπάγια για τις θέσεις που δημιουργούσαν τα μεγαλύτερα ελλείμματα στην «Κυρία», επί σειρά ετών, επιλέγει έναν συμπατριώτη του, τον Τορνίκε Οκριασβίλι, δύο παίκτες από την αγαπημένη του αγορά, την ελληνική (Καλτσάς και Μανθάτης) και τον Ντουρίς, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως, ιδιαίτερα στην αλλαγή συστήματος με δύο επιθετικούς. Μέχρι στιγμής θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι η Ανόρθωση έχει «φτερά» για να πετάξει πιο ψηλά. Την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Εθνικό, ο Καλτσάς πιστώθηκε μία φοβερή ασίστ με το εξωτερικό του ποδιού, ενώ ο Γεωργιανός είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη σε τρία δοκάρια, το ένα εξ αυτών διπλό. Καλτσάς και Οκριασβίλι πέτυχαν προχθές σπάνιας ομορφιάς τέρματα και πιστεύεται ότι θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, ο Μανθάτης δίνει λύσεις σε κάθε του συμμετοχή, ενώ ο Ντουρίς (προχθές έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης) είναι ο πρώτος σκόρερ από τους επιθετικούς με τρία τέρματα.

ΟΙ ΑΚΡΑΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΣ»

  ΣΥΜ ΒΑΣ. ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ
Ντουρίς 9 6 531 3
Mανθάτης 9 4 429 0
Καλτσάς 8 7 567 2
Οκριασβίλι 6 5 442 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ