aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Δόξα: Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε δώρο στον 100άρη Κετσπάγια (vid)

Ανόρθωση – Δόξα: Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε δώρο στον 100άρη Κετσπάγια (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με γκολ – δώρο του Χοβχάνες Αμπαρτζουμιάν στον Τιμούρ Κετσπάγια, για τα 100 εντός έδρας παιχνίδια του Γεωργιανού στον πάγκο της Ανόρθωσης, η προσφυγική ομάδα ξεπέρασε με 1-0 το εμπόδιο της Δόξας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο τρόπο την Α’ φάση του πρωταθλήματος. Στους 51 βαθμούς ανέβηκε η ομάδα της Αμμοχώστου, όσους έχεις και ο τρίτος στη βαθμολογία Απόλλωνας που αγωνίζεται αύριο με την Ένωση.

Κατηφόρας… συνέχεια για τη Δόξα. Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος για την ομάδα του Κώστα Σακκά, που παρέμεινε στους 30 βαθμούς και στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ορατό πλέον το ενδεχόμενο να πλησιάσει την ζώνη του υποβιβασμού, αφού ΕΝΠ και Ερμής αγωνίζονται αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα.

Το ματς

Μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Νταμιάν Σισκόφσκι ήταν οι εκτελέσεις του Νίκου Καλτσά στο πρώτο ημίχρονο. Από την πρώτη κιόλας εκτέλεση φάουλ του Ελλαδίτη προήλθε το γκολ που άνοιξε το σκορ η Ανόρθωση, με τον Αμπαρτζουμιάν να πιάνει την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της Δόξας και να νικά τον Σισκόφσκι. Ήταν το πρώτο γκολ του Αρμένιου με την κυανόλευκη φανέλα. Στη συνέχεια, σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου και από τις δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τα «στημένα» του Καλτσά. Δις με κεφαλιά του Ρισβάνη (18’, 44’) και ξανά με τον σκόρερ Αμπαρτζουμιάν στο 42’, με τον τερματοφύλακα της Δόξας να βρίσκεται στη σωστή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση έψαξε το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο. Παρά το ότι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, οι ποδοσφαιριστές της δεν μπόρεσαν να το πετύχουν, αν και έφτασαν κοντά με τον Κβιλιτάια σε δύο περιπτώσεις (65′, 78′), να τελειώνει άστοχα τις φάσεις. Από την πλευρά της η Δόξα, δεν κατάφερε να φανεί απειλητική πέραν ελάχιστων περιπτώσεων. Οι κυανόλευκοι κράτησαν με σχετική ευκολία και χωρίς ιδιαίτερη πίεση το υπέρ τους αποτέλεσμα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Ρισβάνης, Βργοτς, Κορέια, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι (46′ Χούσμπαουερ), Μίχα (46′ Χριστοφή), Οκριασβίλι (88′ Γκαλίτσιος), Καλτσάς (81′ Μαργκάσα), Κβιλιτάια (88′ Μανιάς).

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μιντίκκης, Μουκτάρης, Χριστοφή, Εγγλέζου, Καρλίτος (69′ Μπιλάλ), Τραϊτσέφσκι (69′ Ολιβέιρα), Οικονομίδης, Κίκας (77′ Λουίς Κάρλος), Ασαμόα, Σαντίκ.

Σκόρερ: Αμπαρτζουμιάν 5′ / –

Κίτρινες: Χούσμπαουερ / Κίκας, Μουκτάρης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

4ος: Αναστασίου Ιωάννης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ