aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Δοκάρι και μέσα «Θεός», δοκάρι και έξω;

Ανόρθωση: Δοκάρι και μέσα «Θεός», δοκάρι και έξω;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Μα γιατί να αλλάξει το σύστημα από 4-2-3-1 σε 3-4-3 αφού η ομάδα βάδιζε από επιτυχία σε επιτυχία». «Αφού ο Ράγιος στα άκρα δεν είναι το ίδιο αποδοτικός, γιατί έπαιξε στα “φτερά”». Τα μα και τα γιατί μετά από μία ήττα είναι πάντα πολλά. Εκ του αποτελέσματος όλοι παντογνώστες. Σάμπως και όταν κέρδισε την ΑΕΚ στην «Αρένα» η Ανόρθωση ήταν εκθαμβωτική ή ο Ράγιος έβγαζε «μάτια».

Η πρώτη ήττα της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα (2-0) ήρθε σε μία βραδιά που τίποτα δεν λειτούργησε καλά για την ομάδα της Αμμοχώστου. Από τον πάγκο, μέχρι και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια εξέπληξε με την ενδεκάδα που παρέταξε στο Τσίρειο. Ο Γεωργιανός αποφάσισε να αντιπαρατάξει σχηματισμό 3-4-3, όπως δηλαδή και ο Απόλλωνας με στόχο να περιορίσει τη δύναμη των «γαλάζιων» που είναι τα άκρα. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Το πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Λεμεσού είχε μόλις δύο τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων καμία στον στόχο. Τα σαρανταπεντάλεπτα του Απόλλωνα με τον Αυγουστή στον πάγκο και στις δύο θητείες του χωρίς τελική προσπάθεια στο αντίπαλο τέρμα, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Δεν είναι από γρανίτη. Είναι από σάρκα, αίμα και οστά

Όμως, όσο καλά λειτούργησε ανασταλτικά η ομάδα της Αμμοχώστου άλλο τόσο άσχημα τα πήγε στο δημιουργικό κομμάτι. Μόλις μία τελική προσπάθεια κι αυτή εκτός στόχου σ’ ένα ημίχρονο που δεν είχε τίποτα να προσφέρει επιθετικά. Ο Ράγιος ήταν… έξω από τα νερά του, σπατάλησε πολλές δυνάμεις προσπαθώντας να εμποδίσει τον Αγκίρε που συνεχώς προωθείτο, ενώ ο Οκριασβίλι περιορίστηκε σε ντρίμπλες και κράτημα της μπάλας χωρίς ουσία.

«Κτυπήθηκε» από εκεί που το περίμενε
Δύο χαρακτηριστικά του Απόλλωνα είχε τονίσει πολλάκις κατά τη διάρκεια της βδομάδας ο Τιμούρ Κετσπάγια στους παίκτες του, όμως παρά το γεγονός πως πήγε προετοιμασμένη στο Τσίρειο «πληγώθηκε» από αυτά. Τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις του Απόλλωνα και την ικανότητα της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή στις στατικές φάσεις.

Το πρώτο γκολ ήρθε μετά κλέψιμο της μπάλας στην άμυνα του Απόλλωνα, κούρσα τριάντα μέτρων του Γιαννιώτα και ωραία κάθετη πάσα στον Πέδρο που εξουδετέρωσε δύο αμυνόμενους (Βργκοτς και Μαργκάσα) προτού δώσει την ασίστ στον σκόρερ Παπουλή.

Μετά την ισοφάριση του Απόλλωνα η «Κυρία» κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στην πιο καθοριστική φάση του ματς που καταγράφηκε στο 80’. Ο Μανθάτης επέλεξε να «σιγουρέψει» το τέρμα δίνοντας πάσα στον Ντούρις αν και θα μπορούσε να πλασάρει ο ίδιος τον εκτός ισορροπίας Μολ, με τον Σλοβάκο να σημαδεύει από πλάγια το δοκάρι και την ευκαιρία να κάνει «φτερά». Αν η μπάλα πήγαινε ελάχιστα χιλιοστά πιο δεξιά θα ήταν στα δίχτυα του Μολ και το αποτέλεσμα στο Τσίρειο πολύ πιθανόν τελείως διαφορετικό.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Παραμύθια το σύστημα. Έλειπε ο ηγέτης που είχαμε σε άλλα ματς»

Στην στραβή θα φανεί
Λένε πως οι μεγάλες ομάδες δείχνουν χαρακτήρα στα δύσκολα. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα που έσπασε το αήττητο της Ανόρθωσης στην ομάδα της Αμμοχώστου έδειξαν πως δεν υπάρχει διάθεση για κατήφεια. Ο κόσμος αποθέωσε τον Κετσπάγια, παρά την ήττα και ο Γεωργιανός έστειλε τους παίκτες του να χειροκροτήσουν τους φίλους της ομάδας που έδωσαν δυναμικό παρών στο Τσίρειο. Η ήττα θα ερχόταν κάποια μέρα, το σημαντικό είναι η διαχείρισή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ