aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Χρωστάει» άλλο ένα χαμόγελο

Ανόρθωση: «Χρωστάει» άλλο ένα χαμόγελο

Αν η σεζόν θα είναι «πολύ, πολύ πετυχημένη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τιμούρ Κετσπάγια, σε περίπτωση που η Ανόρθωση εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, σηκώνει συζήτηση. Η οποία συζήτηση έχει αρχίσει, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι το πρωτεύον. Στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται σήμερα, την 4η, ακόμη και τα σενάρια έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν. Δεν χάνει από τον Άρη και συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23 ή κερδίζει τον Άρη και περιμένει διπλό δώρο (ήττα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα και ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Πάφος FC) για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι μια συμμετοχή στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και προς αυτή την κατεύθυνση… προσεύχονται.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν περνάει από το μυαλό κανενός ή για την ακρίβεια, δεν θέλουν καν να σκέφτονται, το ενδεχόμενο της ήττας από την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Δεν μπαίνει θέμα υποτίμησης, εξάλλου για μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα της Λεμεσού ήταν πιο ψηλά από την Ανόρθωση. Απλά, είναι το τελευταίο ματς στη σεζόν, θα παίξει στην έδρα της, μπροστά στους οπαδούς της, στους οποίους «χρωστάει» ένα χαμόγελο στις εγχώριες διοργανώσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχει φάει αρκετά χαστούκια και δεν αντέχει άλλο ένα, το πιο ηχηρό στην τρέχουσα περίοδο. Άρχισε καλά με την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, αλλά όσο προχωρούσε στον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο, παρουσίαζε συμπτώματα «κούρασης». Εξού και τα χαστούκια που την έχουν εκτροχιάσει από τους αρχικούς της στόχους. Κι αυτός ακόμη ο Γεωργιανός τεχνικός επιμένει ότι η ομάδα του είναι η «πιο αδικημένη στη σεζόν», αλλά όλοι συμφωνούν ότι αδίκησε -βάναυσα- και τον εαυτό της. Σε πάμπολλες περιπτώσεις. Είτε με τα αποτελέσματά της, είτε με την αγωνιστική της φιλοσοφία, είτε με τα παιδαριώδη λάθη των παικτών της. Δεν είναι λίγοι φίλοι της που επιμένουν ότι με λίγη προσοχή από όλους, σήμερα θα ήταν στους δρόμους και να πανηγυρίζουν.

Ακόμη και στο τελευταίο ματς, με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ακολουθήθηκε μάλλον αλλοπρόσαλλη τακτική. Η «Κυρία» αγωνιζόταν με δέκα λόγω της αποβολής του Κορρέα (με μια ενέργεια που δεν δικαιολογείται από παίκτη που έχει αντικρίσει προηγουμένως κίτρινη κάρτα), αλλά για να φτάσει στον στόχο της ήθελε μόνο τη νίκη. Με το τρίποντο θα ήταν κοντά στ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, με ήττα δεν θα έχανε απολύτως τίποτα, κι όμως οι παίκτες της έκαναν καθυστέρηση στα τελευταία λεπτά του αγώνα! Σίγουρα καταπονήθηκαν από το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να «θόλωσαν» όσον αφορά στον προσανατολισμό τους στα τελευταία λεπτά.

Εν πάση περιπτώσει, ο αγώνας του Σαββάτου με αντίπαλο τον Άρη πλησιάζει και θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους. Πολύ απλά διότι δεν υπάρχει αύριο. Στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα γραφτεί ο επίλογος της σεζόν και όλοι στο κυανόλευκο στρατόπεδο ευελπιστούν ότι θα γίνει με φωτεινά γράμματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ