aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Χορός εκατομμυρίων και στη μέση ο Κβιλιτάια

Ανόρθωση: Χορός εκατομμυρίων και στη μέση ο Κβιλιτάια

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας «voetbalprimeur», ήταν αρκετό για να επαναφέρει στο προσκήνιο τη διακαή επιθυμία όλων -στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης- για παραμονή του Γκιόργκι Κβιλιτάια. Ο Γεωργιανός επιθετικός είναι δανεικός στους κυανόλευκους από τη Γάνδη, χωρίς να υπάρχει ρήτρα αγοράς το Καλοκαίρι και το δημοσίευμα μάς υπενθυμίζει ότι πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν.

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι έχει πετύχει δώδεκα γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις), ότι έχει δώσει δύο ασίστ, καθώς επίσης ότι «το 2021 κατάφερε ήδη να σκοράρει σε τέσσερα σερί παιχνίδια».

Ταυτόχρονα, όμως, σημειώνεται ότι «ο Κβιλιτάια αγοράστηκε από τη Γάνδη για 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, εν μέρει λόγω τραυματισμών», αλλά δύσκολα θα επανέλθει στη βελγική ομάδα: «Το αν θα έχει άλλη ευκαιρία στη Γάνδη είναι αμφίβολο, όμως εάν ο Κβιλιτάια συνεχίσει σε αυτή τη φόρμα, ο σύλλογος μπορεί να κερδίσει καμιά δεκάρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα «voetbalprimeur», που αναλύει την παρουσία όλων των δανεικών ποδοσφαιριστών της Γάνδης.

Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη… βαρύτητα (και την αξιοπιστία) εκτιμήσεων, όπως αυτή για τον Κβιλιτάια, αλλά το σίγουρο είναι ότι τα οικονομικά δεδομένα της Γάνδης είναι πολύ (πάρα πολύ για την ακρίβεια) διαφορετικά απ’ ό,τι στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η βελγική ομάδα που είναι πιο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας (13η) και μάλλον κινδυνεύει να μπλέξει σε περιπέτειες παρά να διακριθεί, έχει ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για επιθετικούς κι ακόμη δεν έχει βρει την… υγεία της. Τα 3 εκατ. ευρώ δεν είναι υπερβολικό ποσό για τα μέτρα της και το έχει πληρώσει για αρκετούς επιθετικούς που είναι στο ρόστερ της αυτή τη στιγμή! Απ’ όλους, βέβαια, βγάζει τα λεφτά του ο Ουκρανός Γιάρεμτσιουκ (πέτυχε 10 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα), για τον οποίο πλήρωσε 2 εκατ. ευρώ στην Ντιναμό Κιέβο.

Τον Κβιλιτάια «έδιωξε» και η απόκτηση του Γερμανού Τιμ Κλάιντινστ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στην ομάδα επέστρεψε (από τη Χάντερσφιλντ) ο Βέλγος Λοράντ Ντεπουάτρ, ο οποίος είχε πωληθεί στην Πόρτο έναντι 6 εκατ. ευρώ!

Προσθέστε έναν 21χρονο από το Πράσινο Ακρωτήρι, τον Ντογμπολέ Νιανγκμπό για τον οποίο πληρώθηκαν 3 εκατ. ευρώ στη Σάλτσμπουργκ, έναν 19χρονο Βέλγο ονόματι Ντίλαν Μπάγιο για τον οποίο πληρώθηκε στη Λόκερεν 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ βασικός είναι ένας 22χρονος Γκανέζος, o Οσμάν Μπουκαρί, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 1 εκατ. ευρώ και εκτόξευσε την αξία του. Με απλά λόγια, η επιθετική γραμμή της Γάνδης ακριβοπληρώθηκε κι ο Κβιλιτάια δεν αποτελεί εξαίρεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ