aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Χωρίς τον Νόβοτνι κόντρα σε 10 «clean sheets»

Ανόρθωση: Χωρίς τον Νόβοτνι κόντρα σε 10 «clean sheets»

Ο Σόμα Νόβοτνι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο εξ αναβολής ματς της Ανόρθωσης με τον Άρη, την Πέμπτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (10/2), επειδή δεν είχε εκδοθεί το δελτίο υγείας του 24 ώρες πριν από την αρχική ημερομηνία του παιχνιδιού (4/1).

Απουσία σημαντική για τη «Μεγάλη Κυρία», όχι μόνο επειδή παρουσιάζεται ως ο μόνος κλασικός φορ που χαίρει εμπράκτως της εμπιστοσύνης του Τιμούρ Κετσπάγια. Είναι και το ότι ο αντίπαλος παρουσιάζεται πολύ σκληρός στα μετόπισθεν. Με 14 τέρματα παθητικό, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μετρώντας μάλιστα 10 ματς με ανέπαφη εστία (τα αποκαλούμενα «clean sheets»).

Ο Ούγγρος δεν αποδείχτηκε πολυβόλο έως τώρα στις έξι συμμετοχές του, τέσσερις στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο, αφού πέτυχε μόνο ένα γκολ (στο 1-1 με την ΑΕΚ). Είναι όμως από τους επιθετικούς που ταλαιπωρούν την αντίπαλη άμυνα, καθώς «είναι στις φάσεις», δίνει μάχες με τους σέντερ μπακ και «ανοίγει διαδρόμους» για τους μεσοεπιθετικούς.

Κοιτάζοντας στο ρόστερ του ο Γεωργιανός προπονητής, άλλη λύση για την κορυφή είναι ο Ονησίφορος Ρουσιάς, ο οποίος πάντως δεν χρησιμοποιείται συχνά. Η τελευταία συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα ήταν στις 20 του περασμένου Σεπτεμβρίου στο 2-1 με τον Εθνικό, ενώ εντός του 2022 αγωνίστηκε μόνο δέκα λεπτά στο 1-1 με την Πάφος FC την περασμένη Κυριακή.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να υπάρχει μετάθεση μεσοεπιθετικού στην κορυφή με έναν εκ των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, Δημήτρη Χριστοφή και Αμρ Ουάρντα. Ο πρώτος πάντως χρησιμοποιήθηκε ξανά σε θέση φορ από τον Κετσπάγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ