aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση, χώνεψέ το, πας για τίτλο!

Ανόρθωση, χώνεψέ το, πας για τίτλο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Τι άλλο πρέπει να κάνει, δηλαδή, για να πειστεί πρώτα η ίδια και μετά οι αντίπαλοι της, ότι η φετινή Ανόρθωση είναι φτιαγμένη για τα πολύ ψηλά; Έχουμε διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος, είναι πρώτη αήττητη, έχει ατσαλένια άμυνα, είναι αποτελεσματική και βγάζει μία απίστευτη σταθερότητα και συνέπεια! Α, και μην ξεχνάμε πως πέρασε ήδη αήττητη από ΓΣΠ (ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια) και Αρένα (ΑΕΚ). Ε ναι, λοιπόν, η Ανόρθωση μπορεί να «χτυπήσει» τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Φτιαγμένη από ατσάλι η «Κυρία» (video)

Ακόμη και σήμερα που η εμφάνιση της κόντρα στον Ερμή δεν ήταν η ιδανική, βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς από το ΓΣΖ και μετά από 12 αγωνιστικές να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 26 βαθμούς. Με κορυφαίο τον μπαρουτοκαπνισμένο Πράνιτς και άξιο συμπαραστάτη τον killer Καμαρά (έφτασε τα 5 γκολ), η αρμάδα του Ρόνι Λέβι κέρδισε 2-1 τον μαχητικό Ερμή, που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με κέρδος από το γήπεδο. Η «Κυρία» άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με ένα… ξερό μονοκόμματο σουτ του Παλάνγκα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καμαρά, και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έλεγχε πλήρως τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Λέβι: «Μας έκαναν τη ζωή δύσκολη» (video)

Στην επανάληψη μία στιγμή αδράνειας, στη μοναδική αξιόλογη φάση του Ερμή, ο Κωνσταντίνου πλάσαρε ιδανικά τον Αρούς για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Όμως, η Ανόρθωση δεν το έβαλε κάτω! Στο 72ο η συστημένη σέντρα του Πράνιτς από αριστερά, έδωσε την ευκαιρία στον Καμαρά να σπρώξει την μπάλα στο πλεκτό και να χαρίσει στην ομάδα του άλλους τρεις βαθμούς. Επόμενος σταθμός το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο.


Ερμής (Γκόραν Μιλόγεβιτς): Αραμπατζής, Σανδραβέλης (67′ Θεοδώρου), Χριστοφή, Ιμερέκοφ, Τσίνα, Φριμπόνγκ (80′ Ταραλίδης), Γουίκς (46′ Ζαχάρια), Μαρτίνιουκ, Τσούμου, Κωνσταντίνου, Εμεγκάρα.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Σιεού, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Γκάντσεφ, Βίκτορ, Ράγιος, Παλάνγκα (88′ Ματθαίου), Αμπντουλάγιεφ (63′ Άλβες), Καμαρά (90′ Οικονομίδης).

Σκόρερ: Κωνσταντίνου 56′ / Παλάνγκα 23′, Καμαρά 72′

Κίτρινες: Ζαχάρια / Γκάντσεφ

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΖ

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός: Νικήτα Στέλιος

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

4ος: Νικολάου Γιώργος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ