aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Αρτυματάς και μετά… χάος

Ανόρθωση: Αρτυματάς και μετά… χάος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στην έως τώρα διαδρομή του πρωταθλήματος, ο προπονητής της Ανόρθωσης εμπιστεύτηκε συνολικά 24 ποδοσφαιριστές. Σε άλλους έδωσε μεγαλύτερο και σε άλλους μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Ρίχνοντας κανείς μία πιο προσεχτική ματιά στις επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια, εύκολα διαπιστώνει ότι μόλις 4 Κύπριοι έπεισαν τον Γεωργιανό και «έγραψαν» αγωνιστικά λεπτά στα πόδια. Εν ολίγοις, η λεγεώνα των ξένων επισκιάζει τους γηγενείς και στην «Κυρία» σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο 53χρονος κόουτς, λοιπόν, εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τον Κώστα Αρτυματά. Ο διεθνής μέσος, χρησιμοποιήθηκε σε 28 αναμετρήσεις του μαραθωνίου, 3 μόλις εξ αυτών ως αλλαγή, μετρώντας 2.585 λεπτά. Αριθμός που κατατάσσει τον δυναμικό παίκτη στην τρίτη θέση της εν λόγω στατιστικής κατηγορίας, πίσω από τους Γκιόργκι Λόρια (2.664’) και Αντερσον Κορέια (2.585’).

Πάμε πιο κάτω: Ο Δημήτρης Χριστοφή ακολουθεί στον πίνακα των Κύπριων παικτών. Ο έμπειρος πλάγιος επιθετικός, κατέγραψε 25 συμμετοχές, με τη συντριπτική πλειοψηφία να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή (16). Δεν αποτελεί, εν ολίγοις, ποδοσφαιριστή του αρχικού σχήματος. Έχει αγωνισθεί για 1.065 λεπτά, δηλαδή ούτε το μισό χρόνο του Κώστα Αρτυματά. Μεταξύ των προαναφερθέντων παικτών προκύπτει τεράστια απόσταση 1.387 λεπτών, κάτι που προφανώς δεικνύει πάρα πολλά.

Και, προφανώς, λέει άλλα τόσα ο χρόνος συμμετοχής των άλλων δύο Κύπριων παικτών. Ο Παύλος Κορέα και ο Κώστας Πηλέας, έπαιξαν σε 5 και 3 παιχνίδια, αντιστοίχως. Ο πρώτος, φόρεσε τη φανέλα με τον «φοίνικα» στον στήθος για 101 λεπτά και ο δεύτερος για 64.

ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Όνομα Αγώνες Λεπτά
Κ. Αρτυματάς 28 2.452
Δ. Χριστοφή 25 1.065
Π. Κορέα 5 101
Κ. Πηλέας 3 64

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ