aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Αποτελεί τον πιο σημαντικό δείκτη της βελτίωσης

Ανόρθωση: Αποτελεί τον πιο σημαντικό δείκτη της βελτίωσης

Τα πέντε γκολ που σημείωσε η Ανόρθωση στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, λαμβάνοντας υπόψη και τους αντιπάλους της, χαρακτηρίζονται ως «λίγα». Μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες, μπορεί σε κάποιες φάσεις να χάνονται «εύκολα» γκολ, μπορεί σε κάποια ματς να άξιζε κάτι παραπάνω, αλλά κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με την αποτελεσματικότητα των κυανόλευκων.

Δύο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα (2-1), μηδέν με τον ΑΠΟΕΛ, δύο απέναντι στην Καρμιώτισσα (2-0) και ένα στο πιο πρόσφατο ματς με αντίπαλο τον Ακρίτα Χλώρακας (1-1). Η αποτελεσματικότητα, εξάλλου, αποτελεί και τον πιο σημαντικό δείκτη της βελτίωσης που όλοι αναμένουν. Αν δεν έρθουν τα γκολ κανένας δεν θα είναι ευχαριστημένος.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, το τεχνικό επιτελείο δούλεψε σε πολλούς τομείς και αναμένει ότι θα βρεθούν οι τρόποι έτσι ώστε το γκολ να έρθει πιο εύκολα. Γι’ αυτό κι είναι πιθανό το σενάριο, να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης με παίκτες όπως ο Γουαρίς και ο Ράντονιτς. Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι άργησαν να έρθουν και να ακολουθήσουν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Δεν είναι μυστικό ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι και γι’ αυτό δεν βρέθηκαν ποτέ στην αρχική ενδεκάδα.

Ένας εκ των δύο, ενδεχομένως και οι δύο, πιστεύεται ότι θα κληθούν να φορέσουν φανέλα βασικού στο μεθαυριανό ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αρένα. Γουαρίς και Ράντονιτς έχουν δείξει ότι έχουν τα προσόντα να βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια, ενώ δεν είναι λίγοι οι φίλοι της «Κυρίας» που αναμένουν ότι θα βάλουν μπρος και στο σκοράρισμα.

Την οριστική απόφαση, βέβαια, θα την πάρει ο Ντάρκο Μίλανιτς, ο οποίος περίμενε αρκετό καιρό έτσι οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να είναι απολύτως έτοιμοι. Ο Σλοβένος τεχνικός έχει διάφορα σενάρια στο μυαλό του για το ματς με τους Λαρνακείς. Κι επειδή ο Νινγκά θεωρείται ο πιο «ζεστός» του παίκτης στο σκοράρισμα, αν επιλεγεί ο Ράντονιτς για την κορυφή της επίθεσης, στο πιθανότερο σενάριο θα μετακινηθεί στα πλάγια.

Ως αλλαγή, ο Γουαρίς αγωνίστηκε και ως επιτελικός και δίπλα από τον σέντερ φορ. Για τον διεθνή Γκανέζο θα «μετρήσει» και η ετοιμότητα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη από τον τραυματισμό του. Είναι στα τελευταία στάδιο θεραπείας και οι δύο τελευταίες προπονήσεις θα καταδείξουν αν συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις ή όχι.

Ο μεγαλύτερος ίσως βραχνάς για τους κυανόλευκους είναι η κατάσταση του Λόρια. Οι εκτιμήσεις δεν είναι ανησυχητικές, αλλά χθες δεν προπονήθηκε καθόλου. Οι οδηγίες των ιατρών είναι να δοκιμάσει σήμερα και αύριο και αν δεν αισθανθεί ενοχλήσεις, πιστεύεται ότι θα είναι στην ενδεκάδα. Διαφορετικά κάτω από τα δοκάρια, θα βρεθεί για πρώτη φορά φέτος ο Κεραυνός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ