aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση - Απόλλων: Θρίλερ… αλά Χίτσκοκ

Aνόρθωση – Απόλλων: Θρίλερ… αλά Χίτσκοκ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα είχε όλα το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα! Τέσσερα γκολ, δύο για κάθε ομάδα (Οκριασβίλι 65′, Κβιλιτάια πέν. 79′ / Ντιγκινί 10′, 60′), τρεις αποβολές εκ των οποίων δύο για άτομα στον πάγκο (Γκεριέ 22΄- Νάγκι/Φανή), κίτρινες κάρτες, νεύρα, αμέτρητα φάουλ, σωρηδόν κινήσεις στη σκακιέρα των κόουτς  και ασφαλώς, πλούσιο τρίτο ημίχρονο με κεντρικό μενού τη διαιτησία.

Ανόρθωση και Απόλλων τα έδωσαν όλα για τη νίκη, ωστόσο συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 2-2, με τους φιλοξενούμενους να πνέουν μένεα για ρεφ και VΑRίστα, θέτοντας μάλιστα διά στόματος Νίκου Κίρζη, θέμα άμεσης καθόδου ξένων διαιτητών. Βλέπετε, σε δύο (οριακές) φάσεις που δόθηκαν μέσω VAR, φωνάζουν ότι αδικήθηκαν: Α) Στην αποβολή του Γκεριέ σε εναέρια μονομαχία και χτύπημα με το χέρι στον Καλτσά, με τον Τιμόθεο Χριστοφή να μετατρέπει την κίτρινη κάρτα σε κόκκινη στο on-field review (22’). Β) Στην υπόδειξη πέναλτι για χέρι του Ρομπέρζ μετά από σουτ του Οκριασβίλι (77’).

Το ισόπαλο αποτέλεσμα, ασφαλώς, χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητο για τους χθεσινούς μονομάχους. Οι γηπεδούχοι, παίζοντας με παίκτη περισσότερο για ενάμιση περίπου ημίχρονο, δεν κατάφεραν να κερδίσουν για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα τους κυανόλευκους της Λεμεσού, μένοντας μοιραία στο -7 από την κορυφή. Το πρόβλημα κυρίως στη δημιουργία είναι εμφανές. Οι φιλοξενούμενοι, την ίδια ώρα, παρά το γεγονός πως πήραν γερό προβάδισμα δύο τερμάτων με ισάριθμες «εκτελέσεις» του αρχισκόρερ Ντιγκινί (10΄, 60΄), δεν πανηγύρισαν δεύτερη διαδοχική νίκη μετά 70 μέρες, μένοντας 4 βαθμούς μακριά από την Ομόνοια.

«Όταν κάνεις εύκολα λάθη σημαίνει ότι έδωσες αέρα στον Απόλλωνα, ειδικά το πρώτο με πείραξε πιο πολύ. Δεχθήκαμε εύκολα τη φάση, αμαρκάριστοι οι παίκτες στην περιοχή», είπε ο Κετσπάγια, ο οποίος στο 26ο λεπτό απέσυρε τον Βργκοτς, σε μία κίνηση που συζητήθηκε. «Το δεύτερο ημίχρονο δεν χωράει συζήτηση, αφήσαμε τον παίκτη μόνο του με τρεις παίκτες πίσω στην άμυνα», πρόσθεσε για τις αμυντικές ανορθογραφίες ο Γεωργιανός. Η «Κυρία», ξέχωρα από τα γκολ, κατέγραψε άλλες 7 καλές στιγμές για σκοράρει, 5 εξ αυτών στο δεύτερο μέρος, διάστημα κατά το οποίο επικράτησε κατά κράτος του Απόλλωνα. Ανέβασε αρκετούς παίκτες, ανανέωνε επιθέσεις, σπρώχνοντας τον αντίπαλο στο δικό του μισό δράσης. «Προσπαθήσαμε, κάναμε αρκετές ευκαιρίες, βάλαμε δύο γκολ και μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά θα ήταν άδικο για τον Απόλλωνα που έμεινε για 70 λεπτά με δέκα παίκτες κι έβαλε δύο γκολ», σημείωσε ο προπονητής της Ανόρθωσης, κάνοντας παράπονα για τους χρόνους των καθυστερήσεων: «Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο ούτε 20 λεπτά. Τόσες φορές σταμάτησε η μπάλα, το παιχνίδι, και μόνο τέσσερα λεπτά καθυστέρηση. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις φάσεις, δεν τις έχω δει. Αλλά όταν σκίστηκε το κεφάλι του παίκτη και έτρεχε αίμα, σίγουρα κάτι έγινε».

Ο Πετράκης, από την άλλη, είδε την ομάδα του να σκοράρει στην πρώτη τελική και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι την αποβολή. Όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο, αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, παρά το γεγονός πως στη δεύτερη ευκαιρία «βρήκε» δεύτερο γκολ. Ο Ελλαδίτης κόουτς, πάντως, εξέφρασε την άποψη πως ο Απόλλων έδωσε άνισο αγώνα, τόνισε ότι το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι διαφορετικό, ενώ για το VAR δήλωσε πως είναι σημαντικό, αλλά συχνά αφήνει το περιθώριο η ίδια φάση να κριθεί διαφορετικά. «Κι αυτό παραδόξως συμβαίνει πάντα εις βάρος μας», ανέφερε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ