aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση – Απόλλων: Τα εί«Χ»ε όλα εκτός νικητή (vid & pics)

Ανόρθωση – Απόλλων: Τα εί«Χ»ε όλα εκτός νικητή (vid & pics)

Τέσσερα γκολ, μια κόκκινη ποδοσφαιριστή, ένα πέναλτι, διαμαρτυρίες (από πλευράς φιλοξενουμένων) για τις διαιτητικές αποφάσεις αλλά χωρίς νικητή. Ο αγώνας της πρεμιέρας της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι με το τελικό 2-2 να μην αφήνει ικανοποιημένη καμία εκ των δύο ομάδων.

Ο Απόλλων γιατί προηγήθηκε 2-0 (Ντιγκινί 10’, 60’), έστω και αν αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκεριέ στο 22’ και η Ανόρθωση γιατί δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Κατάφερε να ισοφαρίσει με τέρματα  των Οκριασβίλι (65’) και Κβιλιτάια (πέναλτι 79’), όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος τους γαλάζιους της Λεμεσού και έτσι έμειναν στο -7 από την πρωτοπόρο Ομόνοια. Στους 52 η ομάδα της Αμμοχώστου, στους 55 και στο -4 η ομάδα της Λεμεσού.

To ματς

Σε δύο μέρη χωρίζεται το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ο Απόλλων κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στην πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή του Λόρια «τιμώρησε» την αδράνεια στην αμυντική γραμμή της Ανόρθωσης. Στο 10’ ο Γκεριέ έκανε σέντρα από δεξιά με τον Πίττα να πιάνει «αέρα» και να μην μπορεί να σκοράρει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κύπριος εξτρέμ πήρε ωραία πάσα από τον Μπίσεσβαρ και με παράλληλη σέντρα βρήκε στην «καρδιά» της περιοχής τον ανενόχλητο Ντιγκινί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού με το 14o φετινό του τέρμα.

Το ντέρμπι πήρε «φωτιά» στο 22’ της αναμέτρησης. Δύο λεπτά προηγουμένως ο διαιτητής, Τιμόθεος Χριστοφή σφύριξε φάουλ για αγκωνιά του Γκεριέ στον Καλτσά και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων. Το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή να εξετάσει τη φάση στο βίντεο, για εσκεμμένο κτύπημα και άλλαξε την αρχική του απόφαση τιμωρώντας με κόκκινη κάρτα τον Αϊτιανό αριστερό ακραίο αμυντικό. Οι ισορροπίες άλλαξαν, η Ανόρθωση κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Μοναδική στιγμή που απείλησε ουσιαστικά την εστία του Γιοβάνοβιτς η «Κυρία» ήταν στο 45+1’ με τον Κβιλιτάια να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Με δύο μεγάλες ευκαιρίες της Ανόρθωσης άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Ρομπέρζ έδιωξε την μπάλα προ της γραμμής τέρματος μετά από καρφωτή κεφαλιά του Καλτσά, ενώ στο 57’ ο Γιοβάνοβιτς είπε «όχι» σε σουτ του Αρτυματά. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Απόλλων τιμώρησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι την ομάδα της Αμμοχώστου. Η Ανόρθωση πίεζε, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κατοχή της μπάλας και ο Μπίσεσβαρ με μακρινή πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Ντιγκινί. Ο Γάλλος φορ με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Λόρια και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη λεμεσιανή ομάδα.

Η Ανόρθωση δεν τα έβαλε κάτω και με τέρμα του Οκριασβίλι στο 65’ μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση βαθμολογικού τέρματος. Ο Κορέια έκανε σέντρα από αριστερά και ο Γεωργιανός εξτρέμ με σουτ στη κίνηση μείωσε σε 2-1.

Η ισοφάριση για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήρθε από τα ένδεκα βήματα με τον Γκιόργκι Κβιλιτάια. Μετά από σουτ του Οκριασβίλι η μπάλα κτύπησε στο απλωμένο χέρι του Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Τιμόθεος Χριστοφή δεν καταλόγισε παράβαση, όμως μετά από εντολή του VAR πήγε στο βίντεο και αφού εξέτασε τη φάση έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κβιλιτάια και νίκησε τον Γιοβάνοβιτς ισοφαρίζοντας στο 79’ με το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (84′ Χριστοφή), Βργκοτς (26′ Μπουσουλάτζιτς), Ρισβάνης, Κορέια, Κ.Αρτυματάς, Νταουσβίλι (63′ Μανιάς), Οκριασβίλι, Καλτσάς, Μίχα (46′ Χουσμπάουερ), Κβιλιτάια.

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο (83′ Φιλιώτης), Ρομπέρζ, Γιούστε, Γκέριε, Μάρκοβιτς, Χ. Κυριάκου (83′ Ντένιτς), Πίττας (83′ Γιαννιώτας), Μπίσεσβαρ (72′ Κατελάρης), Ντιγκινί, Νταμπό (33′ Μαλεκκίδης).

Σκόρερ: Οκριασβίλι 65′, Κβιλιτάια (πεν) 79′ / Ντιγκινί 10′, 60′

Κίτρινες: Οκριασβίλι / Γιούστε, Ντένιτς.

Αποβολές: 22′ Γκεριέ.

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ