aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAνόρθωση-ΑΠΟΕΛ: Ντέρμπι ανάμεσα στις αρχαιότερες ομάδες, βγαλμένο απ’ τα παλιά!

Aνόρθωση-ΑΠΟΕΛ: Ντέρμπι ανάμεσα στις αρχαιότερες ομάδες, βγαλμένο απ’ τα παλιά!

To σωματείο ΑΠΟΕΛ, μέσω ανακοίνωσής του αναφέρεται στο αποψινό πετοσφαιρικό ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση, τονίζοντας ότι είναι βγαλμένο από τα παλιά καθότι είναι οι δύο αρχαιότερες ομάδες-ιδρυτικά μέλη της ΚΟΠΕ.

Αναλυτικά:

Ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει απόψε την Ανόρθωση στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Πετόσφαιρας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Θεμιστόκλειο» στις 20:00. Όταν αναμετριόνται ο ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση στο συγκεκριμένο άθλημα, ουσιαστικά συναντιέται η ιστορία της κυπριακής Πετόσφαιρας!

Πρόκειται για τις 2 αρχαιότερες ομάδες του αθλήματος από το 1928, ιδρυτικά μέλη της ΚΟΠΕ και έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 μονοπωλούσαν τους τίτλους. Με αυτά καταλαβαίνει κάποιος τη σημασία των αναμετρήσεων των 2 ομάδων στο βόλεϊ. Δυστυχώς, όμως και φέτος ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να ταξιδέψει στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση, αφού για άλλη μια χρονιά βρίσκει την ομάδα της Αμμοχώστου μακριά από τη φυσική της έδρα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενη και το ευνοϊκό της πρόγραμμα και είναι στη 2η θέση ισόβαθμη με την Ομόνοια.

Από την άλλη η δικιά μας ομάδα, με την έλευση του Γιάννη Λάιου έκανε επανεκκίνηση και μάλιστα με θορυβώδες τρόπο, νικώντας την Ομόνοια με 3-1, κάτι που προσδίδει μεγάλη ηθική τόνωση για τον αποψινό αγώνα.

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει με φάρο την περσινή χρονιά, όπου νίκησε την Ανόρθωση 4 φορές σε ισάριθμους αγώνες, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, να το πετύχει και απόψε. Κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με το ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί θα βοηθήσει την ομάδα μας στη βαθμολογική αναρρίχηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ