aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-0: Χρυσοκέφαλο προβάδισμα με τον Καλτσά! (vid)

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-0: Χρυσοκέφαλο προβάδισμα με τον Καλτσά! (vid)

Η Ανόρθωση πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης, επικρατώντας 1-0 του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Χρυσός σκόρερ της γηπεδούχου ο Καλτσάς, ο οποίος έστειλε την μπάλα  στα δύχτια με κεφαλιά στο 19ο λεπτό. Έτσι, όλα είναι ανοιχτά στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, στο ΓΣΠ την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Απώλεια για τους κυανόλευκους η αποβολή του Νταουσβίλι, ωστόσο η ομάδα της Αμμοχώστου θα πάει στη Λευκωσία έχοντας να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα που πήρε σήμερα. Και όπως έδειξε ξέρει να αμύνεται και να χτυπά στην κόντρα, αρκεί όμως να μην πληρώσει ανάλογη οπισθοχώρηση όπως τη σημερινή. Από την πλευρά τους, οι γαλαζοκίτρινοι θα χρειαστούν καλύτερη δημιουργικότητα για να ελπίζουν σε ανατροπή του σημερινού σκορ στην έδρα τους.

Ο επιθετικός και η διαβασμένη
Ο ΑΠΟΕΛ μετά το πρώτο πεντάλεπτο άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός, αλλά η Ανόρθωση ήταν καλά διαβασμένη και δεν του επέτρεψε να μπει απειλητικά στην περιοχή της. Αν και προσπάθησαν οι Εντονγκαλά και Κλωναρίδης να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες, πότε δεν βρισκόταν συμπαίκτης τους στη σωστή θέση και άλλοτε «καθάριζαν» οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Έδειξε πώς γίνεται!
Στο 19’, όμως, η «Μεγάλη Κυρία» έκανε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στην περιοχή του Ουζόχο και έδειξε… πώς γίνεται μία ολοκληρωμένη επίθεση. Ο Οκριασβίλι έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά και όταν κλείστηκε, έδωσε την μπάλα στον Κορέια. Ο Βραζιλιάνος, αφύλαχτος, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τους πλείστους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο, που αγωνίζονται στα άκρα: σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Καλτσά, ο οποίος αξιοποίησε το ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί άφησαν… τρύπα στην καρδιά της περιοχής τους, πήρε φόρα και κάρφωσε με δύναμη την μπάλα στα δίχτυα.

Τα «αντιαεροπορικά»
Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να αγωνίζονται όπως προηγουμένως, παρουσιάζοντας δηλαδή αυτό που αποκαλείται «ανούσια κατοχή», καθώς οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια έκανα πολύ καλή διαχείριση του ματς. Αμύνονταν σωστά και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να σκοράρουν για δεύτερη φορά με αντεπιθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο δίχως τελική προσπάθεια. Συνέχισαν να ψάχνουν με σέντρες τον Γκάρνερ, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να νικήσει τα «αντιαεροπορικά» των κυανόλευκων, Βργκοτς, Ρισβάνη και Κορρέα.

Έφυγε ο Νταουσβίλι, ανέλαβε ο Λόρια
Μπήκε πιο δυνατά ο ΑΠΟΕΛ και προειδοποίησε με τον νεοεισελθόντα Σαχάρ στο 48’, ο οποίος πήρε τη θέση του τραυματία Γκάρνερ. Μάλιστα, μετά το 53’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νταουσβίλι. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν φυσικό να πιέσουν ακόμη περισσότερο για την ισοφάριση.

Είδαν όμως τον Λόρια να λέει «όχι» δύο φορές, πρώτα σε κοντινό σουτ του Σαχάρ (62’) και έπειτα σε πολύ καλό εκτός περιοχής πλασέ του Ζαχίντ (65’). Η πίεση συνεχίστηκε, ωστόσο οι προσπάθειες των Ανουάρ (σουτ 75’), Ενσούε (κεφαλιάς 79’), Γαβριήλ (σουτ 80’) δεν βρήκαν στόχο. Στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς, στο 88’, χρειάστηκαν ξανά τα σπουδαία αντανακλαστικά του Γεωργιανού κίπερ, που απέκρουσε πονηρό, καλό, μακρινό σουτ του Ντε Βινσέντι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Κορρέα, Βργκοτς, Ρισβάνης, Καλτσάς, K. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Κορέια, Μίχα (57′ Αμπαρτζουμιάν), Οκριασβίλι (76′ Χριστοφή), Κβιλιτάια (57′ Μαργκάσα).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Ενσούε, Σάντος, Βινίσιους, Σαμπάλα (72′ Γαβριήλ ), Κλωναρίδης (76′ Ντε Βινσέντι), Λουντεμπό (83′ Κατσαντώνης), Ανουάρ, Εντονγκαλά, Ζαχίντ, Γκάρνερ (46′ Σαχάρ).

Σκόρερ: Καλτσάς 19′ /

Κίτρινες: – / Σάντος

Αποβολές: Νταουσβίλι (2η κίτρινη) / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Μαριάνι Μαουρίτζιο (Ιταλία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Παϊρέτο Λούκα (Ιταλία).

AVAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαΐδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ