aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Αποχωρήσεις μια περιουσία

Ανόρθωση: Αποχωρήσεις μια περιουσία

Κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι για την Ανόρθωση η αποδέσμευση των Νίκα Κατσαράβα και Κάιλ Λαφέρτι. Μπορεί ο Τιμούρ Κετσπάγια να δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ότι «κάποιοι θα φύγουν σήμερα», αλλά όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η… φυγή τους θα στοιχίσει μια περιουσία στη διοίκηση της «Κυρίας». Κατσαράβα και Λαφέρτι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση για την απόφαση του προπονητή τους, προπονούνται πλέον ατομικά και θεωρούνται ήδη ξένο σώμα.

Ο Ευγένιος Χαμπουλλάς είχε μαζί τους την πρώτη επαφή για τις λεπτομέρειες της αποχώρησής τους κι έπεσε από τα σύννεφα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, για να συναινέσουν απαιτούν μέχρι και το τελευταίο σεντ που προνοεί το συμβόλαιό τους μέχρι τον Μάιο του 2022.

Με μηνιαίο μισθό 23 χιλιάδες ευρώ για τον Λάφερτι και 20 χιλιάδες ευρώ για τον Κατσαράβα, η σούμα των απαιτήσεων τους φτάνει τις 258 χιλιάδες ευρώ! Χωρίς να ξαναπαίξουν δευτερόλεπτο και χωρίς να έχουν προσφέρει και πολλά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην «Κυρία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση έχει επιβάλει πρόστιμο ενός μηνιαίου μισθού στους εν λόγω ποδοσφαιριστές, για το επεισόδιο που είχαν με τον Τιμούρ Κετσπάγια, στα αποδυτήρια, μετά τον αγώνα με τους Τακτακαλίτες. Απόφαση, την οποία οι Λάφερτι και Κατσαράβα, όχι μόνο δεν αποδέχονται, αλλά σύμφωνα με το στενό τους περιβάλλον είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τα δικαστήρια για να μην ισχύσει. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι δεν μπορεί να «μετρήσει» ένα πρόστιμο «για απρεπή συμπεριφορά», όταν ο ίδιος ο προπονητής τους είχε ανακοινώσει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε συνέντευξη Τύπου ότι θα αποχωρήσουν «σήμερα», έξι μήνες πριν να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό τους.

Η οικονομική ζημιά από τις αποχωρήσεις (όταν θα συμπληρωθεί το παζλ) προβλέπεται πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της εταιρείας της Ανόρθωσης. Στην παρούσα φάση –διότι σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, επεισοδίων στα αποδυτήρια και κρουσμάτων απειθαρχίας, πολλά πράγματα μπορούν αλλάξουν– χαρακτηρίζεται ως «ειλημμένη» η απόφαση να φύγουν και οι Μπουσουλάτζιτς, Νινούα. Μεγαλύτερη, όμως, με όλα αυτά που συμβαίνουν, θεωρείται η «ζημιά» σε κάποιους άλλους τομείς, όπως είναι η πειθαρχία, η έννοια της ομάδας και η συγκέντρωση στον στόχο που ο ίδιος ο Κετσπάγια είχε καθορίσει ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ