aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Από την αναρρίχηση στον κίνδυνο για βουτιά

Ανόρθωση: Από την αναρρίχηση στον κίνδυνο για βουτιά

Λέγεται πως οι ομάδες που καταφέρνουν να χτίζουν νικηφόρα σερί, ειδικά σε τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το τρέχον, αποκτούν πλεονέκτημα για την επίτευξη των στόχων τους. Αυτό έχει ανάγκη στη συνέχεια και η Ανόρθωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως άλλαξε άρδην το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε τους φθινοπωρινούς μήνες, με τη μεγαλύτερη σειρά επιτυχιών στην εν εξελίξει σεζόν. Πέτυχε πέντε διαδοχικές, τέσσερις σε πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 19 Ιανουαρίου. Αποτελέσματα που την είχαν οδηγήσει στις πέμπτη θέση και με το ενάμισι πόδι στους «8» της δεύτερης τη τάξει θεσμού.

Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική, αφού ακολούθησαν τρεις σερί ισοπαλίες, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο. Και αν η πρόκριση στα προημιτελικά δεν χάθηκε, στο πρωτάθλημα οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες έφεραν οπισθοχώρηση στην έκτη θέση. Πλέον, από το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο δίχως νίκη, εάν δεν συνδυαστεί με τρίποντο η κυριακάτικη έξοδος στο «Στέλιος Κυριακίδης» με την Πάφος FC.

Ενδεχόμενο που θα δυσκολέψει την προσπάθεια της «Μεγάλης Κυρίας» στη μάχη για είσοδο στο α’ γκρουπ της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Ειδικά αν λίγο αργότερα αποδράσει με τρεις βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ από το Τσίρειο κόντρα στην ΑΕΛ, συνδυασμός που θα τη στείλει στην έβδομη θέση. Αντιθέτως, με «διπλό» της ομάδας της Αμμοχώστου θα διατηρηθούν οι ελπίδες της όχι μόνο για την εξάδα, μα και για διεκδίκηση υψηλότερων στόχων. Αρκεί, είπαμε, να δοθεί και συνέχεια με ένα καλό σερί νικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ