aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Από τα σενάρια στην εξίσωση!

Ανόρθωση: Από τα σενάρια στην εξίσωση!

Να που τα σενάρια μαθηματικών πράξεων, κάποιες φορές επιβεβαιώνονται. Για την πλήρη επιβεβαίωση, βέβαια, η Ανόρθωση θέλει μια νίκη, μέσα στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν. Το τρίποντο κόντρα στη Γάνδη, την καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου του Κόνφερενς Λιγκ, χαροποίησε τους πάντες στο στρατόπεδο της «Κυρίας» κι άνοιξε την πόρτα της ελπίδας για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι μαθηματικές πράξεις έγιναν, πλέον, μια εξίσωση. Δύσκολη μεν, ψηλού επιπέδου και βαθμού δυσκολίας, αλλά ποιος ξέρει; Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και δύο κυπριακές ομάδες, το ίδιο βράδυ να σκοράρουν με σουτ από το κέντρο του γηπέδου! Οπόταν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, στη «λευκή πόλη» (αυτό σημαίνει το Μπέογκραντ στα σέρβικα) για να ολοκληρωθεί το θαύμα. Απών από την αναμέτρηση με τους Σέρβους θα είναι ο Σπύρος Ρισβάνης, ο οποίος συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό κίτρνων καρτών.

Θαύμα, πολύ περισσότερο, λόγω του κλίματος που επικρατούσε μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Η ήττα προκάλεσε «αναταράξεις» κι από κει και πέρα, η ένταση, οι καβγάδες, οι δημόσιες δηλώσεις για αποχωρήσεις παικτών και τα δημοσιεύματα για ιπτάμενα αντικείμενα, ξύλο και… «γαλλικά» παράπεμπαν σε οικοδόμημα προς κατάρρευση.

Κάπου εκεί, όμως, μίλησε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης κι οι κυανόλευκοι φόρεσαν το καλό τους ευρωπαϊκό κοστούμι. Είχαν τα βασικά στοιχεία για να έρθει η επιτυχία. Πάθος, διάθεση, θέληση και περιορισμό των λαθών στο ελάχιστο. Η αλήθεια είναι ότι η Ανόρθωση δεν έβγαζε μάτια κόντρα στους Βέλγους, αλλά είχε αξιόπιστη αμυντική συμπεριφορά, κατάφερε να κρατήσει μπάλα και τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Τζουρ κι έφτασε στη νίκη και το μισό εκατομμύριο ευρώ, μπόνους της ΟΥΕΦΑ για κάθε τρίποντο. Η έμπνευση του Ελλαδίτη διεθνούς δικαιώθηκε κι έβαλε τη σφραγίδα του σε μια ιστορική νίκη. Πρώτη νίκη κυπριακής ομάδας στο Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ