aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Απλώνει δίχτυα… Κροατίας

Ανόρθωση: Απλώνει δίχτυα… Κροατίας

Ένας γεροδεμένος 32χρονος Γερμανοκροάτης θα είναι —όπως όλα δείχνουν— η νέα προσθήκη στο ρόστερ της Ανόρθωσης. Οι Νεόφυτος Λάρκου και Ντάρκο Μίλανιτς έχουν πεισθεί ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς μπορεί να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις στην κορυφή της επίθεσης κι άναψαν το πράσινο φως για την απόκτησή του. Πολύ σύντομα, μάλιστα, θα μεταβεί στην Πολωνία, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τους κυανόλευκους.

Ο γεννημένος στο Τέτναγκ της Γερμανίας με γονείς μετανάστες από την Κροατία δεν έχει βαρύ βιογραφικό, αλλά θεωρεί τον εαυτό του «μεγάλο άτυχο». Κι αυτό διότι στα 17,5 του χρόνια υπόγραψε συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός του έκοψε τα φτερά. Απογοητεύτηκε το έριξε στο διάβασμα και μπήκε στη Νομική σχολή για να γίνει δικηγόρος! Σκεφτόμενος τη μεγάλη καριέρα που χάθηκε, αποφάσισε να δώσει στον εαυτό του άλλη μία ευκαιρία και την επόμενη ημέρα μετακόμισε στη γιαγιά του στην Κροατία. Σε μία τοπική ομάδα (Ζρίνσκι Οζάλι) πέτυχε 33 γκολ σε 25 ματς, τον εντόπισαν τα λαγωνικά της Ίστρα 1961 και το 2014 η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πλήρωσε €500.000 για να τον αποκτήσει.

Ούτε εκεί δεν προσαρμόστηκε κι επέστρεψε στην Ίστρα, στην Α’ Κατηγορία της Κροατίας, με τα χρώματα της οποίας σε 54 ματς πέτυχε 25 γκολ στην πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Όταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015, τον πήρε δανεικό, αλλά με συμπαίκτες τους Ζάχαβι, Ιντζχάκι και Ορλάντο Σα, έπαιξε ελάχιστα. Στη Λοκομότιβ Ζάγκρεμπ είχε δύο σχετικά καλές σεζόν, ενώ έπαιξε επίσης στη ρωσική Κρίλια Σοβέτοφ Σαμάρα, για να ακολουθήσει μετά η περιπέτειά του στην Κίνα (2021-22) με τις Κινγκντάο Χουανγκάι (16 ματς, 1 γκολ) και Τιεντζίν Τεντά (4 ματς, 1 γκολ).

Θετικά αξιολογήθηκε από την τεχνική ηγεσία κι ένας άλλος Κροάτης, ο 28χρονος Μάρκο Αλβίρ για να καλύψει μία θέση στη μεσαία γραμμή. Πρόκειται για 28χρόνο μεσοεπιθετικό που αγωνιζόταν στη λήξασα σεζόν στη Μάριμπορ, ανήκει στη Βικτόρια Πλζεν και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στην Τσεχία και στη Σλοβενία. Πιτσιρικάς μετεγγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 η Σλάβια Πράγας έδωσε 450 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ