aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Αγγίζει την πρωτιά της παρηγοριάς

Ανόρθωση: Αγγίζει την πρωτιά της παρηγοριάς

Η πρωτιά στο β’ γκρουπ κλείνει για τα καλά το μάτι στην Ανόρθωση που νίκησε χθες στο «Αμμόχωστος» τη Νέα Σαλαμίνα με 2-0 και βρίσκεται στο +6 από τη συμπολίτιδά της. Ανέβηκε στους 54 βαθμούς, οι ερυθρόλευκοι έμειναν στους 48 και με δεδομένο ότι η «Κυρία» υπερισχύει και στην ισοβαθμία, η ανατροπή δεν μοιάζει εύκολη.

Το «διπλό» ήρθε με κόπο για τους κυανόλευκους οι οποίοι ευτύχησαν να σκοράρουν στις καθυστερήσεις και του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου. Την πρώτη φορά με τον «ζεστό» Γκερέρο, ο οποίος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα. Ο Μελίσσας ανέτρεψε τον Φερέιρα στην περιοχή, ο διαιτητής Αντωνίου υπέδειξε την παράβαση, την οποία επικύρωσε και το VAR και γράφτηκε το 0-1. Ο Ισπανός έφτασε τα δέκα γκολ κι είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Στα γκολ επανήλθε και ο Νιγκά μετά από πέντε (και βάλε…) μήνες. Ο φορ της «Κυρίας» που συνήθως είναι παροπλισμένος στον πάγκο μπήκε ως αλλαγή για… καθυστέρηση και με ένα σλάλομ και σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Η ομάδα του Βέσκο Μιχαΐλοβιτς είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος (και δοκάρι με τον Φερέιρα στο 10’), αλλά η Νέα Σαλαμίνα ήταν πιο απαιτητική στην επανάληψη. Αν και στο 67’ έχασε τον Τολεμές με απευθείας κόκκινη κάρτα (μέσω VAR για επικίνδυνο παίξιμο με τις τάπες στον Νεόφυτο Μιχαήλ), είχε πάθος και ζωντάνια. Έφτασε στην ισοφάριση στο 82’ με τον Μποτεακ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Τσίκο που του έδωσε την ασίστ. Καλά – καλά, όμως, τηλεθεατές και θεατές δεν κατάλαβαν τι έγινε και η αναμέτρηση τέλειωσε με μεγάλη ένταση, διαμαρτυρίες ακόμη και ρίψη αντικειμένων! Χωρίς τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο (λόγω ασθενείας) για δεύτερο σερί ματς κατέβηκαν οι ερυθρόλευκοι και κοούτσαρε ο βοηθός του, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ